Івано-Франківськ

Реєстр олігархів: Президент ввів у дію рішення РНБО

У рішенні РНБО повідомили, як формуватиметься і вестиметься реєстр.

48bacaee 41ee3a1d0761aae42f79c31620cb2f06

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про реєстр олігархів, порядок його формування та ведення.

Відповідний указ глава держави підписав у середу, 29 червня.

Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року “Про затвердження положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті, порядок його формування та ведення“, – ідеться в указі.

В РНБО визначать відповідальні за це структури. Сам реєстр буде в електронній формі та вестиметься державною мовою. Туди не потраплятимуть відомості з держтаємницями чи службовою інформацією.

Також у рішенні РНБО зазначено порядок внесення відомостей про олігархів. Вони включатимуть ініціали, дату і місце народження, ідентифікаційні дані, реквізити паспортів та інше. Також обґрунтування для визнання особи олігархом.

Нагадаємо, у листопаді 2021-го Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом олігархами. Перед цим Володимир Зеленський підписав закон про олігархів.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено