Івано-Франківськ

У Верховній Раді повідомили, коли Україна припинить транзит російського газу

Наразі Україна очікує від Європи рішення щодо обмеження закупівлі і використання російського газу.

У Верховній Раді повідомили, коли Україна припинить транзит російського газу

Рішення про обмеження або зупинку транзиту російського газу до країн ЄС Україна буде розглядати лише спільного з Європейським Союзом. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус на брифінгу, пише ПІК.

«Якщо європейські країни відмовляться від російського газу, ми одразу зупинимо його транзит. Якщо Європа вирішить, що зараз цього зробити не можна, то транзит територією України буде продовжуватись. Транзит російського газу до Європи в тому числі є питанням європейських країн, а з ними ми хочемо співпрацювати цивілізовано і прогнозовано», – сказав він.

Загалом через Україну Росія має постачати до Європи 40 млрд кубометрів газу, однак обсяги транзиту російського газу за останні 2 роки скоротилися в 4 рази. У червні 2020 року транзит складав в середньому 156,7 млн кубометрів на добу, у 2021 – 124,2 млн кубометрів, а у 2022 – лише 41,6 млн кубометрів. 

Раніше російський «Газпром» повідомив, що з 21 по 28 червня не транспортуватиме газ через «Турецький потік». Росія заявляє, що транспортування газу обома нитками газопроводу «Турецький потік» призупиняється на період до 28 червня нібито для проведення планових профілактичних робіт.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено