Івано-Франківськ

Лагідна “бандеризація”. У Франківську запрацював патріотичний табір

Протягом місяця всіх охочих, незалежно від віку, долучать до патріотичного виховання та проведуть стежками історії України.

SHABLON 1601 scaled

Історичні студії, пізнавальні майстер-класи, вікторини, цікаві літературні читання та акторська майстерність – в Івано-Франківську стартував безкоштовний патріотичний табір “Україна – це я, Україна – це ти”. Функціонуватиме табір на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери, пише ПІК з посиланням на сайт міського голови Руслана Марцінківа.

«Ідея виникла сама собою. Тому, що зараз дуже непростий час в країні і ми вирішили хоч якось прийняти участь, можна сказати як волонтери, щоб допомогти дітям і сім’ям пережити ці непрості часи, які відбуваються в нашій країні. Ми раді всім нашим гостям. У нас будуть і історичні студії, і релігійні заходи. Це буде цікаво не лише дітям, а й дорослим. Послухати історію України, дізнатись про нашого головного героя Степана Бандеру, якого зараз знає весь світ», – відзначила директор Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Наталія Гурик.

Бути свідомим українцем, зберігати і плекати українську історію та любити рідну мову й країну. Ось головні акценти патріотичного табору. Саме тут всі охочі зможуть заповнити прогалини в знаннях з історії та культури краю. Та основна мета – відволікти дітей від війни, щоб вони проводили канікули з користю. Все це зможуть слухачі протягом місяця на заняттях тричі на тиждень.

«В нас вже були спортивні, освітні, лінгвістичні, веб-дизайну та інші табори. А в липні ми вирішили зробити патріотичний табір на базі Центру патріотичного виховання Бандери. Тут діти не лише вивчають історію, а й долучаються до різноманітних майстер-класів та активностей», – підкреслила директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

Лагідна «бандеризація» проходитиме в різних формах залежно від аудиторії учасників. Для юних тут підготували заняття-ігри та різні квести, а для дорослих – більш серйозні лекції: про історію України та козацтва, Галицько-Волинське князівство, виникнення і розвиток Пласту. Патріотично загартуватись на цей тиждень вже записалося понад 90 дітей. І кількість охочих зростає.

Попередньо табір триватиме до 28 липня. Та не виключають можливе його продовження. Щоб потрапити на заняття потрібно попередньо зареєструватись за формою: https://cutt.ly/oKviicx Під час реєстрації можна обрати дні та теми, які цікавлять найбільше.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

Залишити відповідь

Ваш email не буде опублікований. Обов’язкові поля позначені зірочкою (*)

Поле має бути заповнене
Поле має бути заповнене
© 2020 Всі права захищено