Івано-Франківськ

На заході України створили табір для полонених окупантів

Рівень утримання російських військовополонених дещо кращий, ніж утримання ув'язненого або засудженого в Україні.

o 1fu9tvq1q3qjv5j9jhd627d1k

Україна утримує всіх російських військовополонених у повній відповідності до Женевської конвенції. До того ж створила табір для них в одній із західних областей, повідомляє УНІАН із посиланням на міністра юстиції Дениса Малюську, пише ПІК.

“Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де утримуються ті військовополонені, щодо яких немає близьких очікувань по обміну. Що стосується військовополонених, яких щойно захопили або тих, які плануються для обміну, вони розкидані по установах Міністерства юстиції практично по всій території України”, – сказав Малюська в ефірі інформаційного телемарафону.

Щодо утримання полонених рашистів, міністр зазначив:

“Утримуються на належному рівні у тому сенсі, що нічого зайвого ми їм не даємо, але відповідно до стандартів, установлених міжнародними договорами, ми їх забезпечуємо. Це рівень трішки ліпший, ніж утримання ув’язненого або засудженого. Трішки краще харчування, трішки кращі засоби гігієни, повний доступ Червоного Хреста”.

За словами Дениса Малюськи, росіяни утримують українських військовополонених у різних умовах – це може бути нейтральне ставлення у слідчих ізоляторах, але є й випадки катувань і неналежного ставлення.

Щомісяця на утримання одного військовополоненого потрібно щонайменше 3 тисячі гривень.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено