Івано-Франківськ

Мінфін повідомив, скільки коштів іде в Україні на зарплату військових (ІНФОГРАФІКА)

Для військових, які беруть участь у боях, додаткову винагороду визначають із розрахунку 100 тис. гривень на місяць.

c890762f4ef9a28f40bec5730c38014c scaled

Зарплати військовим становлять найбільшу частку видатків держбюджету. З початку широкомасштабного вторгнення Росії загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становила 812,7 млрд грн. У тому числі у червні профінансовано 232,4 млрд грн.

Про це свідчать дані Державної казначейської служби станом на 1 липня 2022 року, інформує пресслужба Міністерства фінансів, повідомляє Ліга фінанси, пише ПІК.

Найбільші частки припадають:
– на оплату праці з нарахуваннями – 305 млрд грн (у тому числі у червні – 98,7 млрд грн), або 37,5% від загального обсягу видатків витрачених за період війни;

– у тому числі на грошове утримання військовослужбовців – 225,8 млрд грн (у червні – 75,7 млрд грн);

– на соціальне забезпечення (виплату пенсій, допомоги, стипендій) – 175,3 млрд грн (у червні – 50,6 млрд грн), або 21,6%.

Зарплати військовим становлять найбільшу частку видатків держбюджету — інфографіка

Більша частина бюджету України зараз іде на війну. Утримання армії обходиться Україні у 130 млрд грн на місяць, хоча раніше це був майже річний бюджет Збройних Сил.

Як відомо, додаткова винагорода для військових, не залучених до бойових дій, складає 30 тисяч грн, або близько 1 тис. грн на день. Для військових, які беруть участь у боях, додаткову винагороду визначають із розрахунку 100 тис. гривень на місяць, або близько 3 тис. грн на день.

Кількість днів, які військовий перебував у бою та виконував бойові завдання, визначають на підставі бойових наказів і розпоряджень, що видаються командуванням різних структур Сил оборони.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено