Івано-Франківськ

Як у орендаря на Львівщині забрали землю та змушують сплатити 8,1 млн боргу

За позовом Стрийської окружної прокуратури земельну ділянку вартістю 178 млн грн повернуть громаді.

69 main

На Львівщині впродовж тривалого часу орендар ухилявся від виконання зобов’язання за договором та систематично не сплачував орендну плату за користування земельною ділянкою, яку взяв в оренду під будівництво сонячної електростанції.

За позовом прокуратури громаді повернуто цю земельну ділянку вартістю майже 178 млн грн, повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише ПІК.

Вищезгадана ділянка, загальною площею понад 26,2 га, знаходиться за межами населеного пункту на території Сколівської об’єднаної територіальної громади Львівської області.

“Виявивши порушення законодавства, прокурори Стрийської окружної прокуратури скерували до господарського суду позов, який був повністю задоволений. Суд прийняв рішення розірвати договір оренди землі вартістю майже 178 млн грн та стягнути заборговану орендну плату у розмірі понад 8,1 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

На виконання судового рішення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про розірвання договору оренди землі, а відтак земельну ділянку повернуто територіальній громаді.

Органи прокуратури вживають заходи щодо стягнення заборгованості з орендної плати.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено