Івано-Франківськ

Хотіла відновлення СРСР: у Франківську засудили поплічницю колаборанта Стремоусова

Засуджена була офіційним редактором у мережі пропагандистів, створеній відомим на Херсонщині антиукраїнським діячем Кирилом Стремоусовим.

294149390 423808016454601 4670921397462077814 n scaled

Учасниця організації «Журналісти Стремоусова» отримала 5 років ув’язнення за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області.

“Засуджена була офіційним редактором у мережі пропагандистів, створеній відомим на Херсонщині антиукраїнським діячем Кирилом Стремоусовим. Після повномасштабного вторгнення росії він очолив один з органів окупаційної адміністрації регіону”, – йдеться у повідомленні.

Поплічницю Стремоусова викрили в Івано-Франківську. За даними слідства, вона вела в соцмережах антиукраїнську агітацію. Щоб не бути викритою, робила це під різними псевдонімами.

Як встановила СБУ, фігурантка народилася в росії, має паспорт громадянки російської федерації. Громадянство України набула у 2015 році. Після переходу Стремоусова на сторону країни-агресора, жінка не відмовилась від участі в підконтрольній йому антиукраїнській організації.

“Пропагандистка адмініструвала акаунти в Youtube, Facebook та ВКонтактє. Там просувала ідею про те, що росіяни і українці є нібито «єдиним народом». Крім того, вела пропаганду комуністичного режиму, заперечувала факт розпаду радянського союзу та легітимність проголошення незалежності державами – колишніми республіками. Вона вболівала за відновлення срср, встановлення пам’ятників радянським катам, звеличувала Леніна та Сталіна”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав агітаторку винною за ч. 1, 3 ст. 436-1 ККУ (пропаганда та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) та призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено