Івано-Франківськ

Президент звільнив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ

Сили спеціальних операцій отримали нового очільника.

photo 2022 07 25 18 56 50 scaled

Президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Григорія Галагана.

На його місце призначено Віктора Хоренка, повідомляє ПІК.

Згодом стало відомо, що Галагана призначили першим заступником керівника Центру спеціальних операцій «А» СБУ для оновлення Служби безпеки, повідомив президент Зеленського у щоденному зверненні.

До слова, Григорій Галаган став командувачем ССО 25 серпня 2020 року. Під час його призначення президент казав, що Сили спецоперацій мають більше боротися з недопущенням провокацій з боку бойовиків, вживати превентивних заходів і адекватно реагувати на провокації супротивника.

heneral major hryhoryj halahan scaled

Григорій Галаган – генерал-майор запасу, з 1995 по 2002 роки проходив службу в Збройних Силах України. З 2002 по 2019 військовослужбовець Служби безпеки України. Обіймав посаду першого заступника начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України.

Ветеран російсько-української війни, має статус учасника бойових дій. У квітні 2015 року був поранений при виконанні бойового завдання. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня.

До слова, керівник ГУР Буданов відтепер очолюватиме й Комітет з питань розвідки при Президентові.

Нагадаємо, Зеленський також звільнив заступника секретаря РНБО.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено