Івано-Франківськ

Китай запустив 11 балістичних ракет у водах поблизу Тайваню

Востаннє Китай запускав ракети у водах навколо Тайваню у 1996 році.

Китай випустив 11 балістичних ракет у водах поблизу Тайваню

У перший день військових навчань навколо Тайваню китайська армія запустила у водах поблизу острова 11 балістичних ракет. Про це повідомляє британське інформаційне агентство Reuters, пише ПІК.

“Безпрецедентні військові навчання розпочалися наступного ж дня після візиту спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на самокерований острів Тайвань, який Пекін вважає своєю суверенною територією”, – йдеться у повідомленні.

Навчання розпочалися, як і було заплановано, опівдні, і містили у собі бойову стрільбу у водах на північ, південь і схід від Тайваню. Таким чином Китай підвищив напругу у цьому районі до найвищого рівня за чверть століття.

Офіційні особи Тайваню засудили навчання та заявили, що вони порушують правила Організації Об’єднаних Націй та їх територіальний простір. Китай, який давно заявляє, що має право захопити Тайвань силою, повідомив, що його розбіжності з островом є внутрішньою справою.

Нагадаємо, що візитом спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі китайські військові літаки демонстративно літали біля протоки, що відокремлює Тайвань від материкової КНР. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено