Івано-Франківськ

В Росії заявили, що готові допомогти Китаю в разі збройного конфлікту на Тайвані

Після візиту Ненсі Пелосі на Тайвань Китай нібито "зрозумів, що їм необхідно зближуватися з Росією і надалі".

В Росії заявили, що готові допомогти Китаю в разі збройного конфлікту на Тайвані

Російська Федерація готова надати військову допомогу Китаю у разі збройного конфлікту на Тайвані. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, пише УНІАН.

“Я не бачу підстав відмовляти китайцям у допомозі, але я хотів би, щоб цей рух із Китаєм був двостороннім, тобто і ми повинні отримувати якусь вигоду від цієї співпраці”, – сказав він.

За його словами, Китай дуже обережно в цьому плані поводиться, дуже стримано, але продовжує прискореними темпами нарощувати свій оборонний потенціал. І він впевнений, що Китай у цьому випадку сподівається на певну допомогу Російської Федерації.

Додамо, що  2 серпня спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прибула з візитом на острів Тайвань. Вона стала першим високопоставленим американським політиком, який відвідав Тайвань за останні 25 років.

Напередодні візиту Пекін попередив про “кричущі політичні наслідки”. Також китайські офіційні особи заявили, що нація “не буде сидіти склавши руки”, якщо КНР відчує, що її “суверенітет і територіальна цілісність” знаходяться під загрозою.

Американська сторона офіційно не підтверджувала візит Пелосі на Тайвань. У програмі її турне по Азії-візити до Японії, Південної Кореї, Малайзії та Сінгапуру, частина з яких вже відбулася.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено