Івано-Франківськ

“Я підняв голову – і якраз засвітило сонце”: гвардієць з Франківщини про перший день війни під Волновахою

Дмитро до війни займався будівництво, а зараз вже третій рік захищає нашу державу на передовій.

"Я підняв голову - і якраз засвітило сонце": гвардієць з Франківщини про перший день війни під Волновахою

Гвардієць з Франківщини зустрів війну на сході. Перший день, каже не забуде ніколи. Під ранок його з побратимами підняли по бойовій тривозі і відправили в місто Волноваха. Відео із українським військовим опублікувала Національна гвардія України, пише ПІК.

“Там все горіло – будинки, дев’ятиповерхівки. Ми бігли під обстрілами, забігли в бліндаж і його почали обстрілювати з танків. А нас 15 чоловік було в маленькому бліндажі, я нікого не бачу, у вухах пищить. Тоді почув крик командира, який питав, чи всі живі. Ми відповіли – так”, – пригадує Дмитро.

Коли бійці почули другий удар по бліндажу й загорівся газовий балон, розповідає гвардієць, командир дав команду по декілька чоловік вибігати, бо лишатися було вже небезпечно.

“За другим нашим виїздом – ми відбили місто. Я підняв голову – і якраз засвітило сонечко. Це були такі відчуття – що ми дали “прикурити” тим сепарам (ред. сепаратистам). Ворога ми виб’ємо 100%”, – каже захисник.

А після перемоги Дмитро планує відбудовувати нашу Україну.

Довідково: бліндаж (фр. blindage, від blinder — “покривати заслонами, бронювати”) — укриття, влаштоване на бойових позиціях для захисту групи воїнів від артилерійського та іншого вогню противника.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено