Івано-Франківськ

На Львівщині переселенця обурило оголошення про спілкування українською мовою

Мешканець Києва, який тимчасово переїхав у Львівську область, поскаржився на гарячу лінію Кабінету Міністрів.

Киянин сфотографував оголошення на вхідних дверях торгового центру «Славутич» на вул. Стебницькій і продуктового ринку з написом:

«Шановні переселенці! Ми – Україна. Ми розмовляємо виключно українською. Не знаєте – вчіть, говоріть українською, хай ламаною, але спілкуйтеся нею!».

Він визначив такі листівки як «розповсюдження НАКАЗНОГО оголошення на Львівщині для переселенців».

Киянину пояснили, що Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначає українську мову, як єдину державну мову в Україні та покладає на державу обов’язок забезпечувати всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Статтею 30 цього Закону визначено, що мовою обслуговування споживачів в Україні є державна українська мова. Підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи-підприємці, інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів, здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари й послуги державною мовою.

У міськраді повідомили, що Трускавецька міська рада не приймала нормативно-правового акту щодо затвердження тексту оголошення, розміщеного на будівлях на вул. Стебницькій, але ініціативи підприємців щодо популяризації української мови серед ВПО вітаються.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено