Івано-Франківськ

Цікаві місця Прикарпаття, які має побачити кожен турист

Прикарпаття – це не лише мальовничі краєвиди та шикарна автентична кухня.

kar b scaled

На Прикарпатті є безліч цікавих пам’яток, які здатні здивувати навіть колишніх мандрівників. Наприклад, обов’язково побувайте в Яремче, тут є унікальний будинок, де все догори ногами. А в Коломиї на вас чекають тисячі українських писанок. Про ці та інші пам’ятки ми вам і розповімо зараз детальніше.

Почати подорож рекомендуємо із Пнівського замку. Він розташований біля населеного пункту Надвірна. Його будівництво проводилося за наказом угорського князя Куропатова у XVI столітті. Раніше ці землі належали полякам, але були передані йому в дар. Сьогодні замок частково зруйнований, але раніше він мав 5 великих веж і масивний міст, який підіймали у разі облоги. Ходять легенди, що під спорудою фортифікації є безліч поземних ходів, в одному з них навіть знаходиться скарб. Але поки що ні авантюристи, ні археологи знайти його не змогли.

Одне з незвичайних місць Прикарпаття знаходиться на трасі, що проходить через Поляницю з Яремче на гірськолижний курорт “Буковель”. Це будинок, який стоїть догори ногами. Тобто візуально його фундамент і справді розташований вгорі, а дах знизу. Щоправда, інтер’єр біля будинку звичайний. Раніше тут були перевернуті меблі, але вони виявилися абсолютно непрактичними і були замінені.

У Коломиї знаходиться музей Писанки. Тут зібрано величезну колекцію живопису, виконану на великодніх яйцях. Їх тут понад 10 тис. штук. Будівля теж має овальну форму та відповідний розпис.

Можливо, незабаром Прикарпаття стане ще й популярнішим не лише у вітчизняних, а й у закордонних туристів. Ходять чутки, що тут планують відкрити кілька гральних клубів та представництв відомих букмекерських контор. Хоча live ставки на спорт гості регіону можуть робити вже зараз. Для цього потрібно просто вибрати букмекерів з рейтингового списку. До нього потрапляють лише перевірені контори, які завжди чесно виплачують гравцям виграші.

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено