Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки ворожих цілей знищило Повітряне командування “Схід” з початку війни

«Повітряне командування «Схід» та підпорядковані частини обороняють велику територію — від Сумщини і до Азову.

Стало відомо, скільки ворожих цілей знищило Повітряне командування "Схід" з початку війни

Українські захисники на східному напрямку фронту за 5 місяців війни знищили понад 200 уражених повітряних цілей. Про це повідомляє Арміяinform, пише ПІК.

“Лише в липні наші підрозділи з 24 випущених ворожих крилатих ракет  над Дніпропетровщиною та Запоріжжям знешкодили 18 — це дуже непоганий показник для протиповітряної оборони.  Точне ураження цілі залежить від  швидкого виявлення та розпізнавання типу. Ракети різних типів летять із різними швидкостями”, – йдеться у повідомленні.

Повітряні Сили — це не тільки авіація, зенітні ракетні комплекси, які знищують повітряні цілі. До складу ППО входять також і радіотехнічні війська, які несуть бойове чергування та виявляють цілі тощо. Є також засоби ураження — це самі зенітні ракетні війська. 

“Якщо надходить інформація про виліт літаків ТУ-22 з Каспійського моря чи з території Білорусії, чи РФ, що дійсно направляються у наш бік крилаті ракети, — сили приводяться у вищі ступені бойової готовності й одночасно оголошується тривога. Якщо оголошена тривога по всій території України — це, швидше за все, означає, що  застосовані ракети, які летять  по балістиці й ніхто не знає куди вони прилетять”, – розповідає старший офіцер повітряного командування «Схід» підполковник Євген Поліщук.

За його словами, якщо сирена лунає в окремих регіонах — означає, що є інформація про те, звідки був старт ракет, яким маршрутом будуть летіти. Такі повітряні цілі знищуються досить з великою імовірністю.

“Щоб вдало збивати ворожі ракети та боронити небо, нашим підрозділам потрібні більш новітні комплекси протиповітряної оборони, як-от ІRIS, NASAMS. Це комплекси нового покоління, що більше підлаштовані для сучасних засобів ураження, які використовує РФ проти України”, – додав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено