Івано-Франківськ

Успіхи ЗСУ, бійка у Франківську, перемога Усика: ТОП-10 новин тижня за 15.08 – 21.08

ПІК зібрала резонансні події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів. Варто переглянути.

MyCollages 2022 08 21T190841.485 scaled

ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ: Продовження кримської “бавовни”

Цього тижня ворога добряче налякали вибухи та детонація на військових об’єктах РФ на окупованому Кримському півострові. Так, у Джанкойському районі вранці 16 серпня було чути вибухи. Там детонував склад боєприпасів РФ.

photo 2022 08 16 07 43 26 1

Згодом з’ясувалося, що за вибухами на військовій базі під Джанкоєм стоїть “елітний український підрозділ”, який діяв у тилу окупантів. Натомість “очільник” Криму Сергій Аксьонов ввів на півострові “режим надзвичайної ситуації (НС) регіонального характеру”.

Але це був тільки початок. У ранковий час 20 серпня мешканці Севастополя повідомили про потужний вибух в районі морського порту. А 21 серпня пролунали одразу декілька вибухів неподалік Євпаторії. 

Після “бавовни” у Криму росіяни терміново переміщують свої літаки й гелікоптери. Така активність відзначена після серії вибухів на території аеродромів Саки (9 серпня) та Гвардійське (16 серпня).

ВЛАДА: Візит Ердогана та Гутерреша до Львова

18 серпня місто Лева на чолі з президентом Володимиром Зеленським  приймало делегацію з Туреччини в особі Реджепа Таїпа Ердогана і генсека ООН Антоніу Гутерреша. Турецький лідер висловився за повернення до формату перемовин з РФ, які сформувалися у березні в Стамбулі. 

62859408 303 1

“Я вірю в те, що війна врешті-решт закінчиться за столом переговорів. Вся справа в тому, щоб визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів. Туреччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України”, – сказав Ердоган.

Президент України, у свою чергу, наголосив на можливості діалогу винятково тоді, коли російські війська залишать незаконно окуповані території і поставив під сумнів тезу про “дипломатичне вікно”.

ЕКОНОМІКА: Рогатинщину відвідали господарники з дев’яти областей України

В рамках проєкту «Розвиток бізнес сектору України» відбувся перший бізнес-тур, в сегменті сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та органічному сільськогосподарському виробництві. Захід зібрав близько 40 учасників з Донецької, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської та Одеської областей.

299253081 467772675196248 9060857329728974658 n scaled 1

Нагадаємо, що проєкт реалізовує команда ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В цілому проєкт триватиме пів року та міститиме в собі 9 бізнес-турів.

Наступний відбудеться за участі представників крафтового виробництв. Усі заходи мають стати трампліном для майбутньої співпраці, створення спільного продукту, нових комерційних підприємств, нових ринків та великих міжрегіональних ініціатив задля економічного добробуту України в непростий час.

ЗДОРОВ’Я: На Прикарпатті збільшується кількість хворих на новий підвид “Омікрону”

У 12 прикарпатців працівники референт-лабораторії в Києві виявили підвид штаму “Омікрон” – ВА.2. Усього досліджували 15 зразків. Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук. 

В Україні за добу понад 24 тисячі нових випадків коронавірусу

Підтипи нові мутованого “Омікрону”, які зараз є, вони характеризуються більшою агресивністю — швидше передаються від інфікованої людини до здорової. Додаткових клінічних симптомів медики наразі не зустрічали. У всіх пацієнтів симптоми — як при попередніх штамах вірусу.

Додамо, що 198 нових випадків коронавірусу виявили на Прикарпатті за минулий тиждень.

КРИМІНАЛ: СБУ викрила російські спецслужби на спробі вербуванні переселенця у Франківську

Представник ворожої спецслужби хотів, щоб чоловік збирав та передавав інформацію про об’єкти в обласному центрі Прикарпаття. За це обіцяв грошову винагороду.

“Жодних запропонованих йому дій чоловік не виконав. Про факт «виходу» на нього ймовірного представника спецслужб рф повідомив співробітникам СБУ, коли вони проводили контррозвідувальні заходи в районі його проживання”, – розповіли у СБУ. 

IMG 20220819 100332 scaled

 

НАДЗВИЧАЙНІ НОВИНИ: Смертельна автотроща за участі рейсового автобуса на Львівщині 

Дорожньо-транспортна пригода сталась 17 серпня о 12.40 на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Нагірне Стрийського району. Зіткнулись пасажирський автобус «Мерседес» міжнародного сполучення, яким керував 41-річний мешканець Івано-Франківської області та два вантажних автомобіля «Вольво» з напівпричепами-автоцистернами під керуванням мешканців Вінничини віком 41 та 43 роки.

MyCollages 2022 08 18T124448.690 scaled

“Внаслідок зіткнення один з пасажирів автобуса, 58-річний житель міста Калуш Івано-Франківської області, від отриманих травм помер на місці події”, – розповілиї правоохоронці.

Ще семеро пасажирів автобуса – мешканці різних регіонів України віком від 18 до 52 років, отримали тілесні ушкодження та були доставлені у медичний заклад.

ОСВІТА І НАУКА: яку форму навчання школярів підтримують жителі Прикарпаття?

Офлайн чи онлайн навчання: зараз українські батьки обирають, як буде навчатися їх дитина з першого вересня. Думки у людей різні. Хтось підтримує очну форму, а хтось зважає на безпеку, тож за дистанційне навчання. Журналісти ПІК запитали у жителів та гостей Івано-Франківська, яку форму навчання вони підтримують: очну чи дистанційну та чому.

Відповіді людей та самих школярів, дивіться у відео:

РЕЗОНАНС: бійка у Франківську між військовим та цивільним

18 серпня в Івано-Франківську на одній із зупинок громадського було гаряче. На вулиці Дністровській зчепилися військовослужбовець та цивільний.
На солдата з міського ТЦК та СП напав громадянин, котрому не сподобалося планове оповіщення громадян. Солдат травм не зазнав, а після конфлікту громадянин сам вийшов на контакт і вибачився за свою поведінку.
2341111

СОЦІУМ: святкування Яблучного Спаса в Івано-Франківську

 19  серпня в Україні, і звісно ж, в Івано-Франківську, чудовий день – святкування Яблучного Спаса. Зокрема, сотні франківців зібрали із кошиками у Храмі Матері Божої Неустанної Помочі на вул. Івасюка, аби священники освятили яблука, груші, сливи та мед. 

IMG 5767 resize scaled 1

Цю особливість й зафіксував наш фотокор Тарас Яковин. Більше фото – ТУТ. 

СПОРТ: Усик феєрично захистив чемпіонські пояси

21 cерпня українець Олександр Усик та британець Ентоні Джошуа зустрілися в другому поєдинку за 4 чемпіонські пояси суперважкого дивізіону. Бій проходив у місті Джидда, Саудівська Аравія. Також українець виборов пояс за версією журналу The Ring, яким раніше володів чемпіон WBC британець Тайсон Ф’юрі.

Як відомо, Усик викупив права на трансляцію бою з Джошуа, аби українці могли дивитися його безкоштовно. А під час зважування 19 серпня Олександр Усик зʼявився перед опонентом у вишиванці та шароварах.

59b4f0944cc941347295321

У підсумку, рішенням суддів перемогу святкував саме український отаман! Після виснажливого двобою Сашко подякував Богу та ЗСУ.

“Я присвячую перемогу Україні, ЗСУ, всім, хто захищає країну”,– додав український чемпіон.

ВІДВЕРТО: очільник Долинщини Іван Дирів – про роботу та особисте

Цього разу у відеопроєкті «Відверто з Оксаною Камінською» про робоче і особисте розповідав Іван Дирів – міський голова Долинської територіальної громади. Іван Ярославович при владі півтори року, а вже амбіційно заявляє, що хоче зробити з Долинщини кращу громаду в області і в Україні.Чи вдасться йому це – судитиме громада та наш глядач у нашому авторському інтерв’ю:

P. S. Якщо хочете бути у курсі достовірних новин, завжди знайдете їх на медіа ресурсі Прикарпатська інформаційна корпорація (ПІК). 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено