Івано-Франківськ

На Львівщині депутат попався на хабарі: подробиці від правоохоронців (ФОТО)

Депутат вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 38 тисяч гривень від місцевого мешканця за проведення робіт з облаштування його

e2daf28ed03e205ecdf48

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру депутату однієї із селищних рад на Львівщині за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, службовець, будучи директором одного з комунальних підприємств на Львівщині, налагодив схему передачі у користування спецтехніки підприємства та залучення до робіт підпорядкованих працівників, без укладення відповідних договорів та проведення офіційної оплати.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

WhatsApp Image 2022 08 23 at 11.15.58 2 scaled

Як уточнили у прес-службі поліції Львівської області, правоохоронці повідомили депутату-керівнику комунального підприємства про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

«37-річного мешканця Яворівського району, який є депутатом селищної ради та директором комунального підприємства, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини, спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури», — повідомили в поліцїі.

Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 38 тисяч гривень від місцевого мешканця за проведення робіт з облаштування його земельної ділянки. При цьому працівники комунального підприємства виконували роботи без укладення відповідних договорів, угод та без проведення офіційної оплати.

WhatsApp Image 2022 08 23 at 11.15.5 scaled

19 серпня правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним частини суми неправомірної вигоди.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — отримання під вартою з можливістю внесення застави. Також вирішується питання щодо відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на Львівщині керівник благодійного фонду збагачувався на машинах для ЗСУ.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено