Івано-Франківськ

Гроші з отворами: у Нацбанку України пояснили, що вони недійсні

Пошкоджені банкноти вкрали окупанти на тимчасово окупованих територіях України, вони не є платіжними засобами.

cf3d326983030467560053776be83e83

В Україні поширюються банкноти з отворами та іншими пошкодженнями. Про це йдеться у повідомленні Нацбанку України, пише ПІК.

Банкноти з отворами були у банках на тимчасово окупованих територіях України. Їх навмисно пошкодили, щоб вивести з обігу.

“Якщо під час розрахунків вам пропонують пошкоджену банкноту, краще відмовитися та попросити іншу. Доречним також буде повідомити про розповсюджувачів таких банкнот Національній поліції України, щоб зупинити дії зловмисників”, – йдеться у повідомленні.

У Національному банку також повідомили: якщо через бойові дії з окупованих районів України не можливо вивести готівку, то банківські працівники навмисно пошкоджують гроші.

“Банкноти можуть бути пошкоджені механічним способом (обрізання не менше половини банкноти та її знищення; розрізання навпіл або на три частини; просвердлювання в банкноті трьох або більше отворів) або спеціальними розчинами чи іншими фарбуючими речовинами із зафарбовуванням не менше 50% загальної площі банкноти”, – йдеться у повідомленні.

Банки не мають права здійснювати обмін фізичним та юридичним особам пошкоджених вищезазначеними способами банкнот, а повинні вилучати їх, надсилати Національному банку для дослідження та інформувати про подібні випадки правоохоронні органи.

У випадку виявлення таких коштів, їх вилучають без відшкодування вартості. Також всі інциденти розслідуватиме поліція.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено