Івано-Франківськ

Вразі аварії на АЕС таблетку для щитовидки видадуть усім – Ляшко

Міністр охорони здоров'я наголосив, що ліки – це не цукерки, їх треба вживати тоді, коли потрібно і коли призначає лікар.

bcfe1591 1e04 4ce8 a086 1dbe466a3994

Уряд має напоготові препарати захисту від радіаційного впливу, але нині не буде їх роздавати. Як інформує BBC, про це заявив під час телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“До можливих аварій, як то на Запорізькій АЕС, ми готуємось і будемо готуватись. Ми розуміємо, як діяти. Але зараз до аптеки бігти не треба”, – сказав очільник МОЗ.

Він пояснив, що держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять громадянам захистити щитовидну залозу від радіаційного впливу у випадку надзвичайної ситуації, і може швидко доставити їх у зони, уражені радіаційною хвилею.

“Такі препарати будуть видані тоді, коли з’явиться така потреба. Всі заклади охорони здоров’я у потенційній зоні впливу забезпечені цим препаратом”, – наголосив міністр.

Він також підкреслив, що для захисту у надзвичайних умовах буде достатньо однієї таблетки препарату.

“Але наразі, якщо воно не роздається людям, то виключно з тієї причини, що немає необхідності вживати цей препарат, або щоб люди з переляку не випили його з профілактичною метою. Бо ліки – це не цукерки, їх треба вживати тоді, коли потрібно і коли призначає лікар”, – каже Ляшко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено