Івано-Франківськ

Катастрофи уникли: Запорізька АЕС знову приєдналася до української енергосистеми

25 серпня, після російських обстрілів, двічі відключалась лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України.

18 main

Запорізька АЕС відновила з’єднання з повітряною лінією ПЛ-750 кВ «Дніпровська», яка сполучає її з українською енергосистемою. Але енергоблоки досі лишаються непідключені, повідомляє  ua.news з посиланням МАГАТЕ, пише ПІК.

При цьому Запорізька АЕС залишається підключеною до лінії 330 кВ від сусідньої теплоелектростанції, що за потреби може забезпечити резервну електроенергію. Проте усі шість блоків залишалися відключеними від мережі після відновлення лінії електропередач.

Окрім того, МАГАТЕ заявляє, що немає жодної інформації про пряму причину відключення електроенергії на ЗАЕС. Шестиреакторна АЕС зазвичай має чотири зовнішні лінії електропередач, але три з них були втрачені раніше через обстріли зі сторони рф.

Організація додала, що на випадок втрати зовнішнього живлення ЗАЕС, як і інші атомні електростанції в усьому світі, все ще має доступні дизель-генератори для забезпечення резервного живлення.

Як писала ПІК, 25 серпня після російських обстрілів двічі відключалась лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України. Це сталося вперше в історії роботи станції. Три лінії зв’язку станції з енергосистемою раніше були пошкоджені під час обстрілів, четверта лінія відключилася в результаті пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, яка виникла також після російських атак.

Окупанти ведуть мінометні обстріли по золовідвалах Запорізької ТЕС в Енергодарі, щоб підняти вгору хмару радіоактивного пилу. Вони хочуть подати це як наслідок «обстрілу» Запорізької АЕС Збройними силами України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено