Івано-Франківськ

Христо Грозєв сказав, хто фактично командує військами рф в Україні і до чого це веде

У росіян немає стратегії. Стратегія була на 3-денну війну.

Snymok SHojgu

“Путін півтора місяці безпосередньо керує “спецоперацією”, стратегії немає”, – поділився своєю точкою зору щодо війни в Україні журналіст-розслідувач, голова організації Bellingcat Христо Грозєв в ефірі українського каналу Freedom, пише ПІК.

Грозєв підтвердив інформацію про формальне усунення Шойгу від командування військами. Однак він висловив сумніви, що це якось вплине на перебіг війни.

“Це не нова ситуація. Втручання Путіна в конкретне командування “спецоперацією” почалося десь півтора місяці тому… Це ніяк не покращило ситуацію. Те, що зараз приберуть формально з цього ланцюжка Шойгу, це, швидше за все, дасть якусь мотивацію військовим , які його ненавиділи і вважали поганим”, – зазначив Грозєв.

Він ввжає на якості дій військових це не позначиться ніяк.

“Вже як мінімум півтора місяці він (Шойгу – ред.) не бере участі (у командуванні). І ми бачимо, які результати”, – повідомив глава Bellingcat.

Він вважає, що одна з головних проблем Путіна у війні – це відсутність будь-якої стратегії. Війська, які орудують в Україні, не отримують чітких завдань.

“У них немає стратегії. Стратегія була на 3-денну війну. Потім він вигадав якусь резервну стратегію на місяць-два. Це теж не вдалося… Оскільки йому доводиться щодня переписувати стратегію (він не знає, куди завтра: уперед, назад або вбік), то йому доводиться працювати безпосередньо із командирами”, – констатував Грозєв.

Водночас він вважає, що через невдоволення армії путіним, владу у Кремлі можуть взяти “воєнні яструби”, і це більш небезпечно аніж влада нинішнього диктатора.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено