Івано-Франківськ

Зеленський зустрівся особисто з гендиректором МАГАТЕ: що йому сказав

Україна хоче, щоб команда МАГАТЕ зробила більше, ніж просто провела інспекцію на Запорізькій АЕС.

zelenskij vstretilsja s 8 main

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на прес-секретаря Офісу президента, пише ПІК.

“Зеленський сказав Гроссі, що місія МАГАТЕ в Україні є терміновою і Україна хоче, щоб її команда зробила більше, ніж просто провела інспекцію на АЕС”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський висловив сподівання, що делегація “знайде можливість завдяки нашим спецслужбам, завдяки коридорам безпеки дістатися станції і зробить усе можливе, щоб уникнути всіх цих загроз у глобальному масштабі”.

“Напевно, сьогодні це одне з найпріоритетніших питань щодо безпеки України та світу”, – сказав Зеленський.

Він звинуватив російських військових у “створенні великих ризиків щодо вибухів, виходу з ладу ядерних реакторів, ризиків відключення блоків Запорізької АЕС від нашої мережі, ризиків опалювального сезону для наших громадян.

“Зеленський закликав МАГАТЕ зробити більше, ніж просто інспектувати станцію, заявивши, що необхідні стратегічні рішення “щодо термінової демілітаризації станції, виведення всіх, будь-яких, військовослужбовців РФ із вибухівкою, з будь-яким видом зброї”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський наполягав на тому, щоб цей район став демілітаризованою зоною та відбувся перехід заводу під повний контроль української держави.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено