Івано-Франківськ

Новий навчальний рік: які школи та садочки не зможуть відкритися у Франківську

Стало відомо, як будуть вчитися діти Івано-Франківська в умовах війни.

d3d97d4e0504a8c608a21410778c2adf scaled

47 закладів середньої освіти будуть працювати. А також для вихованців відкриються 40 дошкільних закладів. Три школи та п’ять садків очно зустріти дітей не зможуть – такий висновок Військово-цивільної адміністрації на підставі актів обстеження.

У зв’язку із тим, що відкритися змогли не всі садки, то відвідувати їх зможуть діти, обоє батьків яких працюють або служать в ЗСУ. Для цього потрібно надати підтверджуючі документи.

Начальниця Департаменту освіти, заступниця міського голови вікторія Дротянко пояснила, що п’ять закладів не зможуть відкритися, через відсутні укриття або через те, що зробити укриття у приміщенні поки що неможливо. Адже дозвіл на відкриття дає ВЦА на підставі актів обстеження. Проте дітки з цих садочків зможуть відвідувати той заклад, який буде працювати.

«Це стосується 21 садочка «Подоляночка». Діти з нього зможуть вчитися в садочку №4. З садка №9 «Дзвіночок» дітки підуть у садок №11. З садочка №31 – у Хриплині. Садочок №14 буде вчитися в 1-му садочку, а вихованці з садочку №36 будуть вчитися у №35. Для решти садків функціонування буде в звичному режимі», – зауважила Директор Департаменту Освіти та науки Вікторія Дротянко.

Із закладів загальної середньої освіти навчання розпочнеться у 47. При цьому в порівнянні з попереднім роком мережа закладів збільшиться на 39 класів. Школи та ліцеї мають охопити 35 тисяч учнів. А ще 2000 учнів навчатимуться за кордоном.

Не зможуть відкритися для очного навчання три заклади: Ліцей №10, Вовчинецька гімназія, Ліцей ім. Романа Шухевича.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено