Івано-Франківськ

Оцінка експерта: що буде з курсом долара найближчим часом

Чим спокійніша ситуація, тим більше сподівань, що курс стоятиме.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 3 scaled 3

Курс долара на тлі хороших новин з фронту та допомоги західних партнерів у найближчий місяць залишиться на прийнятному рівні. Це означатиме, що для простих громадян немає сенсу купувати валюту. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Борис Кушнірук, пише ПІК.

kushniruk

Підстав для знецінення гривні немає. Безготівковий курс забезпечується Нацбанком. Вони його тримають фіксованим.

“Враховуючи допомогу наших партнерів, золотовалютні резерви залишаються на прийнятному рівні. Курс долара відірваний від безготівкового, але дуже залежить від очікувань. Негативні настрої породжують паніку та реакцію людей – купувати долари або не продавати їх. Ситуація на фронті позитивна. І це дає підстави розраховувати, що суттєвих коливань, принаймні в межах місяця, не буде”, – говорить Кушнірук.

Зараз немає особливого сенсу вкладатися у валюту, наголошує економіст.

“Все залежить від того, чи буде заблокований аграрний експорт. Бо це дуже важливий напрямок коштів, які надходять в Україну. Важливо те, що відбувається на фронті. Позитивні новини дуже сильно впливають на поведінку людей – вони готові інвестувати свої резерви. Збільшується продаж валюти. Чим спокійніша ситуація, тим більше сподівань, що курс стоятиме. І сенсу у придбанні валюти зараз особливо не буде. Якщо не буде підстав для занепокоєння, то ціни також не ростимуть”, – пояснює Кушнірук.

Національний банк України на 8 вересня встановив курс долара на рівні 36,56 грн. Він не змінювався з 21 липня. Водночас євро подешевшало на 15 коп. Коштує 36,13 грн. В обмінниках долар продають за 41,66 грн. Купують за 41,37 грн. За євро пропонують 40,32 грн. Продають за 40,70 грн.

За понад п’ять місяців повномасштабної війни з Росією реальний ринковий курс долара став на 30% вищим за офіційний.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено