Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 05-11.09: DJ for Ukraine, DANTES, Полякова та інші (ВІДЕО)

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 09 11T153933.282 scaled

DJ for Ukraine — Ukraine is Alive (feat. Inplus & Iana Kovalova)

Що цікавого? Українські музиканти об’єдналися, щоб привернути увагу діджеїв та музичних продюсерів з усього світу до гуманітарної кризи в Україні. Ідея створення композиції «Ukraine is alive» та проєкту «DJ for Ukraine» належить українському автору пісень Владу Дарвіну. До роботи над піснею на волонтерських засадах були запрошені яскраві та перспективні музиканти України, що вже мають досвід міжнародної співпраці.

Українська співачка Яна Ковальова, фіналістка шоу Idol у Швеції, написала текст пісні англійською мовою та виконала основні вокальні партії. Саундпродюсером пісні став INPLUS (Андрій Порадовський).

Особливим викликом у створенні унікального обличчя пісні-маніфесту стало дистанційне накопичування народних інструментів та чоловічого хору у серці Гуцулії, Коломийській студії звукозапису, на чолі з музичним істориком Рустамом Надвірнянським.

DANTES – “NOT A REFUGEE”

Що цікавого? Після “Not a Refugee” присвячена українцям та українкам, які через війну були змушені покинути домівки й розї’хатися світом. В історію героїні своєї пісні Дантес вкладає сенс нинішнього життя переміщених українців – навіть якщо довелося виїхати з країни, то скоро всі повернуться додому, щоб почати все знову.

“Я писав цю пісню у квітні, після того як в черговий раз слухав історії своїх друзів, які знаходились не в Україні. Всі, всі як один хотіли скоріше повернутись додому. До свого звичного життя. І в усіх цих розмовах був біль. Біль через те, що залишили свої домівки, кохання, роботу, родину, все”, – наголосив співак.

Оля Полякова – “Все буде добре, Оля”

Що цікавого?  Українська поп-королева Оля Полякова, яка нещодавно в прямому етері спалила кокошник на Лисій горі, випустила чуттєву, емоційну пісню українською мовою, в якій звернулася сама до себе – «Все буде добре, Оля». Це перший музичний реліз співачки від початку російського вторгнення.

«Ця війна – хіба не найстрашніше, що могло статися з людством, ми всі переживаємо жахливі втрати, але я і досі вчу себе вірити. Навіть, коли немає сил, немає натхнення і здається, що це кінець. Я записувала цю пісню крізь сльози, бо в ці часи я щодня хочу чути, що все буде добре. І я справді в це вірю. Вірю в перемогу, в ЗСУ, в наше щасливе і незалежне майбутнє» – розповідає Полякова.

Оля Цибульська та CHILIBI – “Сьогодні”

Що цікавого? Українська співачка Оля Цибульська презентувала кліп на пісню”Сьогодні”, яку виконала разом із саундпродюсером CHILIBI. 
Кліп на пісню “Сьогодні” знімали в Чернівцях.

Пісня “Сьогодні” та цей відеокліп зараз говорять через нас до тебе. “Сьогодні” – це наше впевнене твердження: незважаючи на пекло, в якому опинилися мільйони українців через війну, життя безперервно і щохвилинно триває. Чуєш? Ми маємо жити, творити, плекати і любити – вести дітей в перший клас, знаходити єдине кохання, фарбувати стіни в улюблений колір у відновленому домі на рідній землі. І обов’язково, дуже скоро, раз і назавжди – переможемо. З цією піснею я відчуваю, що воскресла. Що я знайшла для себе сили і причину рухатися далі. І, вірю, – вона додасть сил і тобі”, – розповіла співачка. 

DETACH – “ЛАВА”

Що цікавого? Популярний український рок-гурт, суперфіналісти 7 сезону шоу Х-Фактор DETACH показали щемливе відео на свою нову пісню “Лава”. Композицію і кліп музиканти присвятили мирним жертвам російсько-української війни, рахунок яких вже пішов на сотні тисяч.

Ця пісня про людей і для людей, що втратили своїх побратимів, друзів і коханих. Наші серця зараз там з вами в найглибшій темряві. Ми будемо стояти поруч під час найяскравішого світанку. Зберігайте свій гнів, тримайте його в своїх жилах, незабаром він потече лавою та стане фундаментом, на якому ми усі побудуємо новий світ. Ця пісня присвячена нашому другу Максу Ліщинському, який загинув, захищаючи свободу України перед безглуздою агресією росії проти нашого народу. Спочивай з миром, Герою“, – розповіли музиканти. 

DOVI feat. KOLA – “Карнізи”

Що цікавого? Співачка KOLA заспівала у дуеті з музикантом DOVI трек “Карнізи”. Цією піснею артисти хочуть закласти в серці кожного українця надію та віру у життя після війни.

Ми би хотіли щоб пісня «Карнізи» заклала у серці кожного українця надію і віру в життя після війни. Попереду ще багато випробувань, але з музикою в душі можливо рухатися далі легше та впевненіше. Нехай ця композиція стане ковтком свіжого повітря, який стане надихати на нові звершення“, – наголосила співчака COLA. 

Assia Ahhatt & David Arkenstone – альбом “Moments”

Що цікавого? Скрипалька Асія Ахат презентувала “Moments”, записаний разом із 5-кратним номінантом на премію “Греммі” David Arkenstone. До нього увійшло 10 треків, у тому числі створена артисткою нова версія “Молитви за Україну” композитора Миколи Лисенка. На початку пісні також звучить народний хіт “Ой, у лузі червона калина”.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено