Івано-Франківськ

201 день війни в Україні: ЗСУ відбили атаки, знищили ворожі укріплення

На звільнених українських територіях тривають стабілізаційні дії, і досі існує високий ризик мінної небезпеки.

157041 1 large scaled

Генеральний штаб ЗСУ надав оперативне оновлення військової інформації на 18.00, 12 вересня 2022 року, пише ПІК.

Російські окупанти продовжують тактику терору та залякування цивільного населення України. Не в змозі відповісти на полі бою, російські війська знову вдарили ракетами по критичній інфраструктурі мирних українських міст.

“Сили оборони успішно відбили ворожі атаки в районах Майорська, Миколаївської Други, Бахмуту, Краснохорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки”, – зазначає Генштаб.

Упродовж доби Повітряні Сили оборони України завдали по ворогу сім ударів – п’ять укріплень та місць концентрації живої сили та техніки, а також дві позиції противника НТІ-повітряна оборона – знищені.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася. На інших напрямках ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії.

Військове командування російської федерації призупиняє відправку нових, вже сформованих підрозділів на територію України.

Нинішня ситуація в російському театрі операцій та недовіра до вищого командування змусили велику кількість добровольців категорично відмовитися від перспективи служби в умовах бойових дій.

На ситуацію впливає інформація про фактичну кількість загиблих, а втрати від приватних військових компаній та мобілізованих з тимчасово окупованих територій не враховуються.

“Ситуація погіршується через загальне ставлення росіян до власних поранених. Зокрема, в російських госпіталях свідомо спрощуються діагнози та характер бойових травм, часу на реабілітацію не дають для швидкого повернення військовослужбовців у зону бойових дій”, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

На звільнених територіях тривають стабілізаційні дії, і досі існує високий ризик мінної небезпеки.

Представники військових адміністрацій разом з Силами оборони роблять все можливе, щоб уникнути гуманітарної катастрофи, яка є наслідком постійних обстрілів, ракетних та авіаударів ворога, відсутності електроенергії, продукти харчування та ліки під час попередньої діяльності на захоплених росіянами територіях окупанти.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено