Івано-Франківськ

Відійшла у вічність УПівка Катерина Данів-Гаврилів з Прикарпаття

На своєму віку пані Катерині довелося побачити все: і війну, і голод, і перемогу, пройти через сумні та радісні хвилини

306649673 391993446443122 8255840801050933609 n scaled

Сьогодні, 13 вересня 2022 року, на 103-му році життя відійшла у засвіти повітова провідниця Українського повітового Хреста, медсестра УПА, жінка-борець Катерина Данів-Гаврилів, добре відома під псевдо “Зелена”.

Катерина Олексіївна була непересічною особистістю, яка з юнацького віку присвятила життя боротьбі за самостійну, соборну Українську державу в підпіллі та гідно пронесла палку любов до України крізь століття, інформує ПІК із посиланням на Болехівську міську раду. 

Незважаючи ні на що, пані Катерина боролася за ідею, за Українську державу та відстоювала свою непохитну позицію щодо національних інтересів України. До останніх своїх днів була достойним прикладом для наслідування молодому поколінню – зберігала бадьорість, силу духу та енергію, була носієм наших традицій та глибокої життєвої мудрості”, – йдеться у повідомленні.

Постійно брала активну участь у громадсько-політичному житті Болехівської громади. Проводила зустрічі з молоддю та учнями, розповідала про буремні роки підпільної боротьби, тим самим виховувала у них патріотизм, любов до України, високу громадянську свідомість.

“Це була славетна Українка з великим серцем, повним любові до своєї землі. З відходом у засвіти Катерини Олексіївни відійшла і ціла епоха історії нашого краю. Але Її приклад незламності духу, твердості, сили в боротьбі буде надихати і супроводжувати нас – покоління національно свідомих українців”, – додали в міськраді.

1601281148 09ab60e98c3c6b507769

Міський голова Іван Яцинин, виконавчий комітет Болехівської міської ради, депутатський корпус висловили співчуття рідним та близьким покійної з приводу непоправної втрати.

Читайте також на ПІК: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено