Івано-Франківськ

«Все буде Україна»: у Калуші відбулася надсучасна вистава (ФОТО)

Під час благодійної вистави зібрали понад 3 тисячі гривень, які передадуть на потреби українських вояків.

fotkaSnymok

«Все буде Україна»: у Калуші відбулася поетична вистава про сучасні реалії української боротьби.

Прем’єра у постановці знаного народного  театру «Легенда «Все буде Україна» відбулася в приміщенні краєзнавчого музею Калущини.

Про основні моменти постановки журналістці ПІК розповіла Леся Піцик, режисерка та авторка ідеї вистави.

pani Snymok

«Ми з театром здійснили 4 документальні постановки на тему  вояків ООС (АТО): «Монологи війни», «Незламні», «Відчайдушні люди» і «Справжні». Ці вистави згодом я зібрала у документально-публіцистичну книгу «Про них і з ними», презентація якої відбулася у лютому цього року, якраз за кілька днів перед початком повномасштабного вторгнення ворожої росії»,— розповідає мисткиня.

307441677 605549867876832 1133869510642177540 n 1 scaled

Далі була війна…Минали тижні, місяці…Творча та вразлива жінка читала багато дописів у соцмережах, дивилася новини та збирала вірші, роздуми поетів, вояків, рідних захисників, волонтерів, людей, які змушені були покинути свої домівки через війну та зараз живуть закордоном. Ці дописи різні: трагічні, аналітичні, нейтральні,  і навіть гумористичні. На основі цих записів режисерка створила виставу «Все буде Україна».

307613733 813903516286502 4382963947941945148 n scaled

«Постановка складається із 3 частин: поетичної «А ти сій квіти…», в якій звучать вірші про війну 2022-го знаних і маловідомих українських поетів. Друга частина — гумористична: «Сміємося, отже не здаємося». У ній ми показали смішні,  але героїчні епізоди війни. Скажімо, як вже легендарний 78-річний дідусь з Баштанки, що на Миколаївщині, вирішив самостійно боротися з російськими окупантами і «коктейлем Слава Україні»  спалив ворожий «Град». І третя частина — реальні історії війни з життя героїв-чоловіків, неймовірно мужніх  жінок-військовополонених з Азовсталі, яких вороги змушували роздягатися та поголили голови, і навіть немовлят, народжених у бомбосховищах», — продовжує режисерка.

nogvyj Snymok

У виставі взяли участь калуські актори театру «Легенда», троє внутрішньо переміщених осіб з Харківщини та Миколаївщини, ветеран ООС та школа мажореток, які виконали композицію «Хай буде весна».

Дія вистави відбувається у волонтерському штабі, де герої постановки плетуть маскувальні сітки і поміж тим читають вірші, співають, розповідають страшні та смішні історії. Вистава поставлена так, що її можна грати у невеличких приміщеннях, на камерних сценах, адже у час війни великі зібрання людей — не на часі.

divchataSnymok

Під час благодійної вистави, за словами Лесі Піцик, вдалося зібрати понад 3 тисячі гривень, які будуть передані українським воякам

Надалі учасники народного театру «Легенда» планують продовжити благодійні виступи  під час яких будуть збирати кошти для ЗСУ. Вистави уже розплановані до кінця жовтня. Також прем’єру презентуватимуть і для вояків в госпіталях.

Сабіна Ружицька.

Фото надала Леся Піцик.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено