Івано-Франківськ

Повернення в еліту: франківська “Говерла” зіграє у чемпіонаті Суперліги

23 вересня завершився термін для подачі заявок на участь у чоловічій баскетбольній Суперлізі сезону 2022/23.

Свою участь у наступному чемпіонаті України попередньо підтвердили 10 клубів: «Прометей» (Слобожанське), «Будівельник» (Київ), «Дніпро» (Дніпро), «Київ-Баскет» (Київ), «Запоріжжя» (Запоріжжя), МБК «Миколаїв» (Миколаїв), «Черкаські Мавпи» (Черкаси), «БІПА-Одеська область», «Старий Луцьк» (Луцьк) та «Прикарпаття-Говерла» (Івано-Франківськ).

Єдиним клубом, який відкликав свою заявку на участь у Суперлізі став “Кривбас”. Фактично його місце у головному баскетбольному дивізіоні України займе франківська “Говерла”. Клуб з Івано-Франківська нещодавно подав заявку на участь у змаганнях, директорат ФБУ її задовільнив, інформує ПІК.

Тепер командам, які подали заявки на участь у чемпіонаті України потрібно до 10 жовтня сплатити заявочні внески та до 15 жовтня подати заявки своїх команд.

Наразі Федерація баскетболу України розпочала роботу з формуванням календаря чемпіонату України та проведення атестацій ігрових залів на предмет безпеки та відповідності до статусу змагані.

Команди у чоловічій Суперлізі гратимуть за туровою системою календаря у чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату.

Водночас Виконком ФБУ залишає за департаментом організації та проведення змагань можливість змінити формат чемпіонату з поведенням плейоф. Такий сценарій можливий лиже за домовленістю з клубами Суперліги та в умовах покращення воєнної ситуації в Україні.

Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в умовах “баблів” та без глядачів.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено