Івано-Франківськ

Екстрена заява генсека НАТО: що важливого сказав Столтенберг (ВІДЕО)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив з екстреною заявою.

1664549793 1664303441 1663320278 1662731079 1661423905 1661270967 1658744736 jens stoltenberg 010519 1 scaled

НАТО продовжить підтримувати Україну. Союзники НАТО ніколи не визнають спробу анексії.

Про це сьогодні у екстреному зверненні повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише ПІК

Єнс Столтенберг прокоментував подачу Україною заявки на вступ до Альянсу. За його словами,  кожна демократична країна має право подавати заявку на вступ до НАТО, але рішення ухвалюватимуть консенсусом усі країни-члени НАТО.

Єнс Столтенберг вважає, що анексія російським президентом володимиром путіним українських територій – це “прояв слабкості і поразки”

“Це ознака слабкості  Це визнання показує, що війна Росії проти України не відбувається так, як заплановано. Путін зазнав поразки у своїх стратегічних цілях. На ньому лежить повна відповідальність за цю війну”, – сказав він.

Столтенберг також зауважив, що Україна – це всі її області.

“Ці території – це Україна. Донецьк – це Україна. Луганськ – це Україна. Запоріжжя – це Україна. Херсон – це Україна. Так само, як Крим – це Україна”, – наголошує Генсек НАТО Йєнс Столтенберг.

Водночас він додав, що НАТО не є стороною конфлікту, але надає підтримку Україні у боротьбі за територіальну цілісність.

“Україна має право повернути собі ту територію, яка зараз окупована російськими військами. Саме тому ми підтримуємо Україну, щоб вона могла захищатися, але також, щоб вона могла й надалі звільняти свої території. Незаконна спроба анексії українських територій не змінює суті конфлікту. Якщо ми приймемо цю анексію росією, а також брацкання ядерною зброєю, якщо це завадить нам підтримувати Україну, тоді ми погоджуємося на ядерний шантаж”, – зазначив Столтенберг.

Генсек додав, що риторика путіна безрозсудна і що НАТО пильно стежить за тим, що робить росія.

“путін повинен розуміти, що ядерна війна не може бути виграна. Будуть суттєві наслідки для росії. Про це було чітко передано росії. Тому ми будемо й надалі підтримувати зусилля України звільнити більшу частину територій, бо Україна має на це право”, – заявив Столтенберг. 

Доповнюється…

Переглядайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено