Івано-Франківськ

Франківці на колінах зустріли скорботний кортеж із тілом Героя (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У неділю, 2 жовтня 2022, на Прикарпаття прибув «кортеж пам’яті» бійця спецпідрозділу «Сафарі».

MyCollages 2022 10 02T210746.261 scaled

Як вже інформувала ПІК, 29 вересня наш Полк спецпризначення «Сафарі» НПУ спільно з підрозділами ЗСУ успішно провели контрнаступальні дії у населеному пункті Ямпіль, Донецької області. В місті зав’язався важкий бій. Ворог нас зустрів шквальним вогнем з обладнаних позицій, застосовуючи різні види стрілецької зброї. Та не дивлячись ні на що ми рухались вперед.

«На жаль під час штурму, багато наших побратимів отримали поранення різного ступеня важкості, а наш бойовий товариш Микола Дзидза з позивним «Норка» того дня загинув. Він загинув як справжній воїн, як Герой. Завдяки його професіоналізму і мужності, живими залишилось багато наших хлопців!», – розповів у соцмережі побратим загиблого Руслан Павлов.

За його словами, Микола професійно відсікав ворога вогнем з великокаліберного кулимета ДШК. Щільність  ворожого вогню збільшувалась, окупанти почали вести по нам перехресний вогонь з обох сторін вулиці, та попри це ми продовжували рух в перед, подавляючи ворога кулиметними чергами зліва і зправа уздовж напрямку руху.

308470729 2385606508247486 4261553159808442133 n scaled

«Ми все далі і далі просувались вперед, кожен працював по свому сектору. В якийсь момент ми почули як Коля гучно вигукнув «СЛАВА УКРАЇНІ» і зробив свою останню кулеметну чергу. Як виявилось за мить до цього по ньому влучило декілька ворожих куль. Під час евакуації Коля помер. Хлопці бачили як остання Миколина черга влучила в гранатометника який намагався вразити нашу колону. Це врятувало життя як мінімум 10 бійців», – додає Руслан.

Сьогодні скорботний кортеж прибув на рідну Івано-Франківщину. Місцеві мешканці на колінах зустріли Героя України, коли полеглого воїна везли центральними вулицями обласного центру Прикарпаття.

«Дякуємо тобі Коля за те, що багато з нас знову має можливість подзвонити до своїх рідних, побажати доброго ранку своїм коханим та солодких снів своїм дітям. Ми мали за честь воювати пліч о пліч з Тобою. «СЛАВА УКРАЇНІ! Слава тобі Брате», – додали згорьовані побратими.

Поховають Миколу Дзидзу у понеділок, 3 жовтня, у селі Довге (Тисменицький район).

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено