Івано-Франківськ

Чужих людей немає: з Франківська в деокуповані міста передали гуманітарну допомогу

З Івано-Франківська гуманітарна допомога з Логістичного центру вирушила не до військових, а до цивільного населення в деокупованих містах.

311411453 671648804531379 1903954356478620134 n scaled

Люди живуть в зруйнованих містах і селах, там часто відсутні елементарні речі, звичні для всіх, порушена логістика доставок, тому нерідко не вистачає продуктів харчування чи засобів гігієни. Аби допомогти українцям, волонтери Франківська об’єдналися і спільно з владою вже підготували вантажі для мешканців деокупованих міст.

Цього разу близько чотирнадцять тон допомоги вирушило у Вовчанськ, Ізюм і Гороховатку, повідомляє ПІК з посиланням на сторінку міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

«Понад три тисячі допомог завдяки нашим міжнародним партнерам і спільний проект Івано-Франківської міської ради та «Спілки волонтерів Прикарпаття» сьогодні їде до Харківської області до деокупованих територій. Там буде роздаватися допомога. Ми сьогодні підтримуємо людей, які сьогодні буз світла, без газе, електрики, без найнеобхідніших продуктів, певних медикаментів. Дуже добре, що цей проект запрацював. Допомогу будемо відправляти раз на місяць на наші східні терени», – розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Допомогти не лише військовим, а й цивільному населенню вирішили, як тільки випала така нагода. Адже, будучи в одній із поїздок з посилками на фронт для захисників, волонтери на власні очі бачили, що місцеві потребують негайної допомоги.

“Чужих людей немає” новий проект спільно з міською владою Івано-Франківська, Міжнародним Благодійним Фондом “Україна Відкрите Серце” та ГО “Спілка Волонтерів Прикарпаття”. Допомогу планують зробити регулярною.

«Ми з Бучі. Наш фонд працює багато років і коли 14 днів ми були під фашистами, потім переїхали в Івано-Франківськ. Ми бачили те, що не бачив ніхто. Але нас дуже добре зустріло це місто. Нам всі допомагають і тепер допомагати намагаємось і ми. Нас всіх об’єднала війна. Кожного тижня від нас відходять десятки машин. Вчора ми повернулись з Миколаєва. Ваші іванофранківці допомагають. У нас 100 волонтерів і всі вони з Івано-Франківська. Ми отримуємо допомоги з Америки, Франції, Німеччини, Італії. Ми допомагаємо армії, відправляємо машини. Всі нам допомагають, бо у нас спільна мета – перемога!», – відзначає Валентина Парфенцева, президент міжнародного благодійного фонду «Україна відкрите серце».

Читайте на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено