Івано-Франківськ

У Печеніжинській бібліотеці виготовляють патріотичне мило для українських захисників (ФОТО)

Зараз «у тренді» синьо-жовте мило у формі карти України, серця, вишиванки, тризуба.

1 10 scaled

Розпочала добру справу Галина Саманів, працівниця місцевої книгозбірні. Жінка і сама варить мило для вояків, і організовує майстер класи для земляків та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Печеніжинської громади, що на Коломийщині, розповідає ПІК.

«Коли я перебувала у декретній відпустці, то захопилася миловарінням. Як це робити, дізнавалася з Інтернету. Навчалася цьому сама. На щастя в мене все вийшло, і я два роки поспіль варю мило для себе, рідних, знайомих на подарунки. Днями я вирішила поділитися своїми уміннями з усіма охочими навчитися самим виготовляти мило. Але, щоби наші заняття були корисними, ми свої вироби приносимо воякам, які знаходяться в Коломиї на лікуванні та реабілітації»,  —  розповідає бібліотекарка.

Для мила Галина Саманів бере спеціальну основу, яку замовляє в Інтернеті. Ця основа у вигляді великого шматка мила, який згодом треба розтопити або на водяній бані, або в мікрохвильовці. До розтопленого розчину жінка додає різноманітні ефірні олії, барвники та ароматизатори. Усе це ретельно перемішує в пластикових склянках, збризкує спиртом і при потребі, додає різноманітні, переважно карпатські лікарські трави.

Згодом пані Галина виливає розчин у силіконові або пластикові форми, які теж замовляє і Інтернеті та збризкує ще раз спиртом. Розчин остигає від 2 годин, та  бібліотекарка  радить залишити майбутнє мило у формі на день.

До речі, заливати можна розчини різних кольорів, і тоді вийде різнобарвне мило. Зараз «у тренді» синьо-жовте мило у формі карти України, серця, вишиванки, тризуба. Окрім цього, популярним є мило у формі квіток, звірят, фруктів, різнобарвних брусків, ангелят.

5 3 scaled

«Варити мило треба лише з добрим настроєм і побажанням усяких гараздів тому, хто ним буде користуватися. Саме так я і учасники майстер класу робили, готуючи мило для наших захисників», — підсумовує миловарка-аматорка.

Сабіна Ружицька. Фото надані Галиною Саманів

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено