Івано-Франківськ

Понад 80 тисяч студентів переведуть з контракту на бюджет, – Шмигаль

Це стосується дітей загиблих захисників і захисниць України, учасників бойових дій та їхніх дітей, а також ВПО.

thumb 193942 820 360 0 0 auto scaled

Студенти старших курсів університетів та профтехучилищ, що зараз навчаються на контракті, зможуть перейти на бюджет. Відповідне рішення ухвалив Уряд під час засідання 21 жовтня, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише ПІК.

«По-перше, це стосується дітей загиблих захисників і захисниць України, учасників бойових дій та їхніх дітей. По-друге, це також буде стосуватися внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з громад, що перебувають в окупації, або де ведуться активні бойові дії», — зазначив очільник Уряду.

Всі студенти з цих категорій, які були зараховані на контракт до 2021 року включно, за словами Прем’єр-міністра, зможуть продовжувати навчання за кошти держави.

«Загалом ми говоримо в цьому році про більш ніж 80 тисяч людей. Цьогоріч держава виділить для відповідного проекту 363 млн грн. В умовах складної економічної ситуації переселенців, а також підтримки українців, які захищали та захищають Україну, Уряд вважає цей проект правильним і справедливим рішенням», — підкреслив Денис Шмигаль.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено