Івано-Франківськ

Потрібно майже шість тонн: на Франківщині продовжують збирати насіння дерев

Зібране якісне насіння є запорукою високоякісного посадкового матеріалу.

KB3 scaled

У державних лісогосподарських підприємствах Прикарпаття триває заготівля насіння дерев основних культур, які утворюють ліс.

Про це інформують в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, пише ПІК.

Протягом року лісівники повинні заготовити майже 6 тонн лісового насіння, зокрема в коломийському лісгоспі збирають насіння бука лісового та дуба звичайного.

Процес збирання – це клопітка праця та вимагає великих затрат часу, саме тому до цього процесу долучаються юні природолюби. Наприклад,  учні Сопівського шкільного лісництва вже зібрали понад 7 кілограмів букових горішків.

“Збір насіння певних деревних порід має свої особливості. До прикладу, насіння бука, дуба, горіха збирають після його опадання. Спершу опадає порожнє та пошкоджене насіння, пізніше – здорове та високоякісне. Щоб відділити неякісне насіння від здорового, його занурюють у воду – неповноцінне насіння спливає на поверхню. Зібране якісне насіння є запорукою високоякісного посадкового матеріалу, тому вимагає особливого догляду”, – розповідають лісівники.

До прикладу, букове насіння лишать на довготермінове зберігання в приміщеннях, де можна регулювати температуру. У неврожайні роки ним зможуть поновити запаси.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено