Івано-Франківськ

Схожі шматочки виймають з тіл військових: Блаженніший Святослав подарував Папі Римському уламок російської міни

Глава УГКЦ перебуває з робочим візитом у Ватикані.

Схожі шматочки виймають з тіл військових: Блаженніший Святослав подарував Папі Римському уламок російської міни

Блаженніший Святослав у понеділок, 7 листопада зустрівся з Папою Римським Франциском. Про це пише ПІК з посиланням на Vatican News

“Патріарх “привіз у подарунок святішому отцеві шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших “міст-мучеників”, а також про те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, зокрема, дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня”, – йдеться у повідомленні Секретаріату Глави УГКЦ в Римі.

За словами Глави УГКЦ, Папа ще раз висловив свою близькість з українським народом, запевнивши у тому, що перебуває поруч у молитві та в конкретних діях. Святішому Отцеві також представили душпастирський план на 2023 рік, у центрі якого служіння найслабшим, прийняття та супровід переміщених людей, лікування ран, завданих війною.

Блаженніший Святослав подякував Папі за все, що було зроблено для того, щоби зупинити війну, чинити посередництво задля миру, звільнити полонених і заручників, організувати загальну солідарність Католицької Церкви на підтримку страждаючого українського народу.

До слова, раніше Папа Римський Франциск заявив, що “жорстокість не притаманна російському народу” і що “російський народ – це великий народ”. За його словами, він має “велику прихильність до російського народу, як також велику прихильність до українського народу”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено