Івано-Франківськ

На фронті та в бомбосховищах: як цьогоріч пройшов радіодиктант національної єдності

Радіодиктант національної єдності у 2022 році писали десятки тисяч людей.

777777777777777777777777 75b91

Підрахувати кількість  учасників цьогорічного диктанту важко,  але вона перевищила показник 2021 року.

Про це повідомила координаторка проєкту “Радіодиктант національної єдності” Юлія Шелудько на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, пише ПІК.

За словами Юлії Шелудько, до написання диктанту долучилося багато людей, зокрема й з інших країн.

“Торік кількість робіт була значно меншою, ніж станом на зараз. Це кілька десятків тисяч. Але ми очікуємо на паперові листи, їх ще надсилають із грифом сьогоднішньої дати. Це однозначно перевершило всі рекорди, які раніше ми встановлювали. Було 10 тисяч, було до 20 тисяч минулого року, але цього вже більше”, – сказала Юлія Шелудько.

Юлія Шелудько зазначила, що цьогоріч організувати диктант було складно, але попри війну, багато українців писали радіодиктант навіть на фронті та в бомбосховищах.

“Ми не були впевнені, що в цей момент не буде повітряної тривоги або не вимкнуть світло. Це створювало нам перешкоди. Тому усі міста у яких писали, були першопочатково в бомбосховищі. Чернігів, Львів, Чернівці, Миколаїв – Одеса взагалі в катакомбах писала. Було багато іноземних локацій, у них не було безпекових перешкод. І на фронті також писали”, – зазначила Юлія Шелудько.

Цього року авторкою тексту вперше була жінка – письменниця Ірина Цілик. Сам радіодиктант читала акторка Ада Роговцева.

“Ада Миколаївна дуже душевно прочитала. Я знаю людей, які писали радіодиктант, але не змогли себе опанувати і не дописали до кінця, або не відправили паперовий чи електронний текст. Вони дуже розлучилися і не дослухали, скажімо так, уважно, тому що емоції переповнювали”, – каже координаторка проєкту.

Текст радіодиктанту мають опублікувати об 11:00 11 листопада на сайті “Суспільного” та “Українського радіо” – усі охочі зможуть перевірити себе.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено