Івано-Франківськ

РФ може незабаром атакувати критичну інфраструктуру України – ISW

Російські окупанти відчувають суттєве виснаження арсеналу високоточних ракет.

166821 1 large scaled

Російські війська відчувають проблеми з поповненням арсеналу систем високоточної зброї, проте все ж можуть найближчим часом масштабно атакувати українську критичну інфраструктуру.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті, пише ПІК із посиланням на “Еспресо”.

Так, 22 листопада міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив дані про те, що російські військові мають лише 119 ракет “Іскандер”, що становить 13% від початкового арсеналу станом на лютий 2022 року.

Цифри Резнікова також показують, що російські війська значно виснажили інші ключові системи високоточної зброї, тож вони перебувають з:

  • 229 ракетами “Калібр” (45% початкових запасів у лютому 2022 року),
  • 150 ракетами Х-155 (50% початкових запасів)
  • 120 ракетами Х-22/32 (32% початкового запасу).

Цифри Резнікова показують, що російські сили також суттєво вичерпали запаси ракет 3М-55 “Онікс”, С-300, Х-101, Х-35 і Х-47М2 “Кинджал”.

Своєю чергою очільник Укренерго Володимир Кудрицький 22 листопада заявив, що російські війська пошкодили майже всі теплоелектростанції, великі гідроелектростанції та вузлові підстанції Укренерго в Україні. А прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 18 листопада сказав, що внаслідок ракетних ударів Росії вийшло з ладу більша частина української енергомережі. Гендиректор YASNO Сергій Коваленко 21 листопада заявив, що регулярні відключення електроенергії, ймовірно, триватимуть як мінімум до кінця березня 2023 року.

“Російські війська, ймовірно, зможуть продовжувати скорочувати загальну пропускну здатність української критичної інфраструктури найближчим часом, враховуючи поточний стан української енергосистеми. Проте виснаження арсеналу високоточних ракет російської армії, швидше за все, не дозволить їй завдавати ракетних ударів у високих темпах”, – йдеться у звіті.

ISW продовжує оцінювати, що російським військовим не вдасться досягти своєї мети – принизити волю України – воюючи шляхом скоординованої кампанії проти української інфраструктури.

За словами експертів, ймовірно, російські військові відчувають проблеми з поповненням арсеналу систем високоточної зброї.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено