Івано-Франківськ

290 доба війни в Україні: окрім дій ЗСУ, ворог також зазнає втрат від так званого “дружнього вогню”

Протягом доби агресор завдав 5 ракетних та близько 20 авіаційних ударів, а також здійснив понад 60 обстрілів РСЗВ.

290 доба війни в Україні: окрім дій ЗСУ, ворог також зазнає втрат від так званого "дружнього вогню"

290 доба війни в Україні: ЗСУ відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яковлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині. Про це вранці, 10 грудня повідомляє Генштаб Збройних Сил України, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • Ракетних ударів за попередню добу зазнали населені пункти Велика Писарівка Сумської області, а також Комишуваха, Григорівське і Юльївка на Запоріжжі.
  • Росіяни з артилерії, мінометів та іншої зброї обстрілювали всі основні напрямки війни.
  • Окрім значних втрат військовослужбовців російських окупаційних військ на території України внаслідок дій підрозділів ЗСУ, ворог також зазнає втрат від так званого “дружнього вогню”. Це наслідок низької підготовки танкових та артилерійських екіпажів, а також відсутності взаємодії та звʼязку між підрозділами.
  • Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 4 пункти управління та 5 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів.
До слова, 9 грудня під час свого вечірнього відеозвернення президент України Володимир Зеленський повідомив, що фронтова ситуація залишається дуже важкою на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Марʼїнка, Кремінна…
“На землі цих районів вже давно не залишилось живого місця – не ушкодженого снарядами і вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – іще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни”, – сказав глава держави.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено