Івано-Франківськ

День ЗСУ, Одеса без світла, біла тканина: ТОП-10 новин тижня за 5-11 грудня 2022 року (ФОТО)

Важливі  та актуальні новини України та Прикарпаття за останні сім днів, які Ви можливо могли пропустити.

День ЗСУ, Одеса без світла, біла тканина: ТОП-10 новин тижня за 5-11 грудня 2022 року (ФОТО)

День ЗСУ, Одеса без світла, біла тканина, дата Різдва у греко-католиків та ряд інших подій в щотижневому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

6 грудня відзначили День Збройних Сил України. Українських захисників привітали президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, європейські політики та прості українці.

rrjedfn8ymbc4trv scaled

Також в цей день вдалося звільнити з російського полону 60 наших військових, серед них троє з Прикарпаття.

Щодо новин фронту: то ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку, на інших напрямках обороняється та намагається зірвати оборону ЗСУ. За словами президента України Володимира Зеленського, прифронтова ситуація залишається дуже складною в ключових районах Донбасу – Бахмут, Соледар, Мар’їнка, Кремінна… Окупанти фактично знищили Бахмут, ще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни.

Втім наші мужні захисники продовжують завдавати втрат ворогу й відбивати атаки окупантів у “гарячих” точках фронту. Так внаслідок “бавовни” в Мелітополі загинули близько 200 російських загарбників. Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, на нашій землі загинули понад 94 тисячі військових рф.

319544379 479105217735895 3753736253779924182 n scaled

Вночі, 10 грудня російські окупанти атакували дронами-шахідами південь України, поцілили по об’єктах енергетичної інфраструктури на Одещині. Внаслідок чого є суттєві руйнування руйнувань і  без електрики залишилися тисячі споживачів. 

Пізніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що на відновлення електропостачання в Одеській області піде більше часу, ніж зазвичай.

63944c5de80ae4.12046345 scaled

Президент Зеленський повідомив під час вечірнього відеозвернення, 10 грудня, що ситуація на Одещині дуже складна, 1,5 мільйона людей без світла:

“Треба розуміти: якщо навіть немає масованих ракетних ударів, це не означає, що немає проблем. Майже щодня в різних регіонах є обстріли, є ракетні атаки, атаки дронами. Майже щодня бувають влучання в енергообʼєкти. Через втрати в системі доводиться зменшувати ліміти всім у системі”, – додав він.

Також протягом тижня російські окупанти обстрілювали Запорізьку та Дніпропетровську області, завдали ракетного удару по Кураховому на Донеччині. Внаслідок чого є загиблі та поранені.

Росіяни обстріляли Курахове на Донеччині: щонайменше шість людей загинули (ВІДЕО)

Коли святкувати Різдво Христове? Українські греко-католики вирішили залишити попередню дату – 7 січня, адже  зміна дати Різдва потягне за собою зміну дат інших свят, тому цей процес повинен бути не швидким, а тривалим. Натомість вірянам не забороняють брати участь 25 грудня у різдвяних богослужіннях інших церковних конфесій.

Нічого спільного з росією: у Коломиї вирішили святкувати Різдво разом з усім цивілізованим світом

У Коломиї ж закликають людей цьогоріч святкувати Різдво 25 грудня разом з усім цивілізованим світом.

На Прикарпатті продовжують траплятися випадки отруєння чадним газом. Так на цьому тижні постраждали діти. Зокрема, на Косівщині 3-х річна дитина отримала ураження електричним струмом від подовжувача під час роботи електрогенератора.

Крім того, до реанімації Обласної дитячої клінічної лікарні через отруєння чадним газом потрапила 2-річна дитина. Жителів області закликають дотримуватись правил безпеки при використанні генераторів та інших газових приладів.

Бути чи не бути свинокомплексу в Бурштинській громаді: на позачерговій сесії міської ради депутати підтримали будівництво свинокомплексу у селі Насташине, незважаючи на те, що місцеві жителі виступають проти такого рішення. Тож невже не врахують думку людей і голова громади Василь Андрієшин підпише проєкт-рішення?

Проголосували тишком-нишком: депутати підтримали будівництво свинокомплексу в селі Насташине

Вивішуйте будь-яку білу тканину з вікна: мер Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що роботи людям, які не матимуть зв’язку, але потребуватимуть допомоги. За його словами, влада планує взяти під опіку таких жителів міста.

“Геть московського попа”: у Франківську містяни штурмували храм УПЦ МП. У неділю, 11 грудня, в церкві московського патріархату, що на Довженка, відбувається акція протесту. На акцію прийшли активісти, які не хочуть бачити новопризначеного архімандрита Никиту та й загалом московський патріархат у Франківську та Україні. 

cf113e6bdc815a46 scaled

Лялька-мотанка для захисників: У Франківську медики обласного перинатального центру власноруч виготовили обереги. Частину мотанок відправили в гарячі точки для Повітряних сил ЗСУ, інші – передали теробороні Івано-Франківська.

Віримо в ЗСУ! Разом до перемоги! Слава Україні! Вічна пам’ять усім, хто віддав життя за незалежність!  Дякуємо, що читаєте ПІК! Новий огляд актуальних та важливих подій – наступної неділі! Мирного усім нам тижня!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено