Івано-Франківськ

Стало відомо, чи хочуть переселенці з України залишатися у Німеччині

34% переселенців в Німеччині планують залишитися до завершення війни, тоді як 27% ще не визначилися.

Стало відомо, чи хочуть переселенці з України залишатися у Німеччині

Більшість із понад 500 тисяч українців, які через війну виїхали до Німеччини, відчувають себе там бажаними гостями, а близько 37 % висловили бажання оселитися у ФРН назавжди або на кілька років. І лише близько 2% заявили, що мають намір  виїхати протягом року.  Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

В опитуванні взяли участь понад 11 тисяч українських переселенців, 80% з яких — жінки. Так, 17% респондентів працездатного віку виявилися вже працевлаштованими.

“Проте, як свідчить опитування, українці у ФРН значно менше задоволені життям, ніж самі німці. Серед висловлених запитів — потреба в більшій підтримці, особливо у вивченні німецької мови, пошуку роботи, отриманні медичної допомоги та пошуку житла”, – йдеться у повідомленні.

З початком повномасштабної війни росії проти України Німеччина прийняла більше українців, ніж будь-яка інша країна Європейського Союзу, окрім Польщі. Водночас канцлер ФРН Олаф Шольц обіцяв підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно”, його заява стосувалась максимальної підтримки ЗСУ усім необхідним, зокрема на тлі зими.

До слова, кремлівські пропагандисти у соціальних мережах розгорнули кампанію проти тимчасово переміщених людей з України. Росіяни намагаються “демонізувати” українців на тлі енергетичної кризи у Європі, щоб підірвати підтримку України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено