Івано-Франківськ

“Інтимна зона”: Франківський драмтеатр відновлює показ вистави в оновленому складі

"Інтимна зона" - це переосмислена і адаптована під реалії сьогодення класика української літератури.

IMG 20221222 115434 scaled

Сьогодні, 22 грудня, на пресконференції в Івано-Франківському драмтеатрі розповіли про оновлену онлайн – провокацію “Інтимна зона”, в основі якої лежить п’єса Володимира Винниченка “Закон” – психологічна драма зі сміливим сюжетом 1923 року, повідомляє ПІК.

У репертуарі Франківського драмтеатру ця вистава з’явилася ще у 2017 році. Сьогодні, п’ять років потому – режисер відновив постановку – частково в оновленому акторському складі.

“Сьогодні ми активно працюємо над тим, щоб поповнювати наш репертуар високоякісними творами української класики, сучасної літератури. В мене особисто це надолуження. У творах Володимира Винниченка обставини, в які занурені актори, сильно загострені, це благодатний матеріал для гри акторів. Проблеми, які автор порушував сто років тому актуальні й сьогодні. Це проблеми абортів, сурогатного материнства, усиновлення, зради, любові… Ми їх загострили, дещо переробили…”, – розповідає режисер, генеральний директор-художній керівник театру Ростислав Держипільський.

Головні ролі виконують Лілія Абрам’юк, Андрій Мельник, які грали й у минулому складі. А от на ще одну головну роль у відновленому складі режисер обрав Надію Левченко.

“Думаю, це ідеальний вибір для нашої інтерпретації, бо я точно знаю, що твір зазвучить по-новому завдяки і життєвому, і акторському досвіду Надії Левченко”, – каже режисер.

FB IMG 1671716757568 scaled

Надія Левченко розповідає, що не дивлячись на обставини, ми все одно залишаємося людьми й “варимося” в соціумі.

“Наші проблеми зі стосунками, зі здоров’ям, наші бажання – нікуди не зникли, і говорити про них відверто треба. І власне, у цій виставі ми говоримо і про проблеми, і про наслідки. До чого призводить колись прийняте рішення аборту, рішення звернутися за допомогою, вдатися до сурогатного материнства. І я впевнена, що людей з приблизно такими темами в головах їх багато. І вони, в цей час, коли зараз війна, бояться про це говорити. І тому меседж нашої вистави ще й про те, що говорити про себе, про свої особисті проблеми – це завжди доречно. Говорити про це, і знати, що у тебе болить так само, як у інших – це дуже важливо”, – каже актриса.

Андрій Мельник ділиться, що хвилюється перед виставою.

“Є хвилювання, бо тоді це була дебютна велика роль, одразу після закінчення університету. Тепер минув час. Це була довга перерва, але думаю ця вистава буде потрібна і глядачу, і театру, буде корисною для багатьох, адже тема важка, але актуальна”.

Лілія Абрам’юк каже, що насправді рада, що відновлюють цю виставу:

“Тоді (ред, 5 років тому) я ще була зовсім юна, і можливо не настільки усвідомлювала глибину проблеми. Я знала, що материнський інстинкт щось таке сильне та глибоке, але зараз я вже стала мамою, і по-новому відкрила для себе це поняття, цей твір, ці слова. І хочу сказати, що направду материнський інстинкт – це щось надприродне”.

Оновлена “Інтимна зона” – це також і сценографічний експеримент, бо режисер пропонує кілька знахідок: сценічний простір не обмежується камерною сценою, а виходить за територію театру – на вулицю зі сирістю і снігом, де перехожі наче теж стають учасниками вистави.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено