Івано-Франківськ

У Верховині об’єдналися волонтери, аби спільно допомагати захисникам України (ФОТО)

Поміж щоденною працею люди роблять щось просте і посильне кожному, і водночас щось дивовижне, аби підтримати наших воїнів.

318601175 5296140330492234 2256684398117017094 n

Відтепер у місцевому  вільному просторі «Думка» охочі будуть виливати окопні свічки, плести маскувальні сітки та спеціальні шкарпетки для поранених.

«Волонтерів у нас не бракувало. Всі робили, що могли, і скільки могли, працювали багато, продуктивно і старанно. У кожному селі, в кожній хаті допомагали та допомагають нашим воякам», — каже Оксана Сусяк, організаторка спільної роботи, волонтерка та громадська активістка. Але згодом волонтери почали робити щось у себе вдома.

За словами Яніни Лучейко, ще однієї верховинської волонтерки, по селах кожна хата – осередок натхненої роботи людей, об’єднаних однією ідеєю.

Поміж щоденною працею люди роблять щось просте і посильне кожному, і водночас щось дивовижне, аби підтримати наших воїнів: печуть домашні смаколики, ліплять вареники, роблять голубці, в’яжуть шкарпетки, заливають окопні свічки. Далі всі зідзвонюються, зустрічаються, зорганізовуються. А тепер зорганізованості та згуртованості буде ще більше.

Передували зібранням волонтерів у «Думці» зібрання волонтерів, які працюють у різних напрямках, у верховинській бібліотеці та майстер-класи, під час яких навчали виливати окопні свічки та плести шкарпетки для поранених бійців. Останнє вчила робити Ганна Потяк, мати загиблого героя Степана Потяка.

«Жінка організувала у селищі плетіння таких шкарпеток і тепере навчає інших. У пані Ганни на фронті  чоловік, донька та син Степан, який, на превеликий жаль, пішов до Небесного війська. Його мати, попри великий біль і горе, навчає наших волонтерок, як плести спеціальні шкарпетки. Ці «взувачки» забирає волонтерка з Києва, яка допомагає у столичних госпіталях», — продовжує Оксана Сусяк.

Прийшовши у «Думку», волонтери ще приносили з собою металеві банки, картон, віск, парафін  для окопних свічок; старі білі речі  для маскувальних світок і в’язаний одяг, який можна розплести та наново сплести з ниток шкарпетки.

У зв’язку із вимкненнями світла працюватимуть об’єднані волонтери при ліхтариках і  свічках. До цього часу люди будуть старатися зробити те, що потрібно у своїх господарствах.

Сабіна Ружицька. Фото з фб сторінки Оксани Сусяк

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtubeта Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено