Івано-Франківськ

З 24 лютого Калуську громаду відвідали майже 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Станом на 1 січня 2023 року Калуську громаду з початку повномасштабного вторгнення відвідали та зареєструвалися в ній 11 697 внутрішньо

Стало відомо, чи хочуть переселенці з України залишатися у Німеччині

Станом на 1 січня 2023 року Калуську громаду з початку повномасштабного вторгнення відвідали та зареєструвалися в ній 11 697 внутрішньо переміщених осіб.

Про це інформує Калуська міська рада, пише ПІК.

“Люди прибували і вдень, і посеред ночі. Прихистками в короткі терміни стали майже всі заклади освіти, народні доми. На базі установ були розгорнуті спальні місця, створювалися умови для тимчасового перебування мешканців. І вони прибували. Частина ночувала, і їхала далі, за кордон, частина залишалася і шукала постійне помешкання”, – йдеться у повдіомленні.

Загалом, з січня відвідали та зареєструвалися у громаді  3 734 дітей. На даний моменту там проживає майже 6 400 ВПО.

За останній місяць 2022 року прибуло 105 осіб, переважно – із Донецької, Херсонської, Луганської та Харківської областей.

“З грудня людям, які шукають прихисток у нашій громаді, надає допомогу спеціально створений при управлінні соціального захисту сектор роботи з ВПО. І сьогодні, кожен, хто прибуває у Калуську громаду, через гарячу лінію може отримати консультацію та допомогу. Номер телефону незмінний від лютого 2022 – 0661208958”, – зазначають у міській раді.

Також, починаючи з 8 березня 2022, на базі Калуського ліцею №2 продовжує працювати соціальна їдальня.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено