Івано-Франківськ

Колядники з Криворівні приїхали у Львів на Гуцульську розколяду

У Львові музиканти виконали традиційні для їхнього регіону колядки.

c4cd6cdaf08fc556 1 scaled

У Львівському меморіальному музеї Івана Франка 18 січня відбулася Гуцульська розколяда. До Дому Франка приїхали колядники з Криворівні, що на Івано-Франківщині.

Колядники були одягнені у традиційний гуцульський одяг. За їхніми словами, раніше таке вбрання могли собі дозволити багаті люди, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Керівник колективу Іван Зеленчук розповів, що цьогоріч деяких учасників не було, наприклад, його племінник боронить Україну.

“Я вперше тут, мій племінник Василь Зеленчук, він зараз у війську. Служить, він не мав можливості приїхати, та й так сталося. Дай Бог, аби я його тут востаннє замінював, а він собі кожного разу сюди їхав“, — каже керівник колективу Іван Зеленчук.

eb9f52994712e8a3 scaled

Колектив виконав різні колядки. На останок вшанували померлих. Коляду-молитву співали у будинку, де жила сім’я Франка.

Директор Дому Франка Богдан Тихолоз розповів, що Іван Франко дуже любив бувати на Гуцульщині:

“Іван Франко був закоханий в Гуцульщину, а Криворівня була для нього серцем Гуцульщини. Він фактично туди щоліта приїздив відпочивати і сам, і з родиною, збирав фольклор, цікавився етнографією, творив там власні твори і звичайно був закоханий у гуцульські народні традиції, тоді дім Франка, як дім живих традицій, цей зв’язок дуже відчуває”.

Також Богдан Тихолоз розповів, що у Музеї нещодавно розробили туристичні маршрути, які “франковими стежками” ведуть на Гуцульщину.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено