Івано-Франківськ

У США мають інформацію, що китайські компанії продавали росії “нелетальне військове обладнання”

Адміністрація Джо Байдена стурбована отриманими даними й хоче з'ясувати, наскільки офіційний Пекін знає про ці угоди.

У США мають інформацію, що китайські компанії продавали росії "нелетальне військове обладнання"

У США володіють інформацією, що китайські компанії продавали росії “нелетальне військове обладнання”. Двоє офіційних людей зазначили, що йдеться про продаж бронежилетів і касок. Ці товари не відповідають серйознішій допомозі, яку запрошувала росія, але все одно є допомогою. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Нині Вашингтону невідомо, чи знає про це центральний уряд КНР. Не всі державні підприємства, які домінують в економіці Китаю, підлягають повсякденному нагляду. Водночас інше джерело стверджує, що деякі з представників США вважають, що уряд Китаю знає про передачу обладнання. Вони зазначили, що країна має вжити заходів, щоб скасувати їх”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, найближчими тижнями держсекретар США Ентоні Блінкен вирушить до Китаю. Під час зустрічі порушать питання постачання військового обладнання до рф.

“Якщо адміністрація президента встановить, що центральний уряд Китаю навмисно надає допомогу російській агресії або дозволяє цю допомогу, то у США мають, як пише видання, вирішити, наскільки жорсткою буде реакція”, – додає видання CNN.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено