Івано-Франківськ

Ймовірність підготовки Росії до нового наступу лише зростає, – Столтенберг

Росія продовжує мобілізацію.

003 29 800x600 1

У НАТО переконані, що російський диктатор Володимир Путін не змінив свої плани щодо війни в Україні. Ймовірність підготовки Росії до нового наступу лише зростає.

Про це під виступу в Інституті перспективних досліджень CHEY в Сеулі  заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише  ТСН.

Сьогодні ніхто не може сказати, коли закінчиться війна. Але що ми знаємо точно, то це те, що ця агресивна війна, спровокована Путіним. Він вирішив вторгнутися до іншої країни, суверенної демократичної держави в Європі і може покласти край війні вже сьогодні. Але проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що він та влада в Москві готуються до миру”, – наголосив Столтенберг.

Він переконаний, що дії РФ наразі свідчать про протилежне.

«Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, понад 200 000 осіб, а можливо навіть більше. Що вони активно нарощують озброєння та боєприпаси”, – каже Столтенберг.

За його словами, авторитарні держави Іран та Північна Корея лише допомагають Росії нарощувати свій арсенал.

І найголовніше, ми не бачимо жодних ознак того, що президент Путін змінив свою спільну мету цього вторгнення, яка полягає у тому, щоб контролювати сусіда, контролювати Україну. Отже, поки це так, ми маємо бути готовими до довгого шляху”, – підкреслив Столтенберг.

Він додав, що перемога Путіна у війні проти України стане трагедією не лише для українців, але і для усього цивілізованого світу.

Тому так важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну. Я вітаю підтримку з боку союзників НАТО, партнерів і Республіки Корея, і ми повинні бути готові”, – сказав Столтенберг.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено