Івано-Франківськ

Придушували та зачиняли в шафі: вихователів дитсадка в Києві підозрюють у катуванні дітей

За даними слідства, персонал закладу систематично вчиняв щодо дітей насильницькі дії та катування.

large 9

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом працівницям корекційного дитсадка у Києві, яким закидають знущання та катування дітей.

Про це повідомили поліція Києва та Київська міська прокуратура, пише “Громадське“.

За невиконані завдання підозрювані зачиняли дітей у шафі, наступали ногами на руки, висміювали та ображали дитину в присутності інших дітей, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником.

«Вказані дії супроводжувалися заподіянням дітям сильного фізичного болю та моральних страждань з метою покарати їх за поведінку та невиконання вказівок вихователів», — зазначає прокуратура.

Через особливості фізичного розвитку вихованці не могли розповісти про знущання батькам. Але деякі батьки помітили синці у дітей. Наразі вже ідентифіковано як потерпілих трьох дітей віком від 5 до 6 років.

За матеріалами слідства, цей приватний дитячий садочок для дітей із порушеннями фізичного розвитку працював нібито за методикою «АВА-терапії», місяць перебування в ньому коштував від 8 до 15 тисяч гривень.

large 10 scaled

Правоохоронці провели обшук у закладі й за місцем проживання директорки. Наразі чотирьом працівницям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України — катування, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Фігуранткам загрожує до 10 років позбавлення волі. Участь інших працівників дитсадка у знущанні з дітей встановлюється. Слідчі також вручили підозрюваним клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У поліції повідомили, що нададуть оцінку діям керівництва закладу, контрольних органів та інших установ, котрі надавали дозвільну документацію на його роботу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено