Івано-Франківськ

ЄС схвалив 10-й пакет санкцій проти РФ: що він передбачає

Країни Європейського Союзу погодили десятий пакет санкцій, який символічно ухвалили рівно через рік із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Ukraine Russia and Belarus Sanctions Update

Країни Європейського Союзу пізно ввечері 24 лютого 2023 року погодили десятий пакет санкцій проти РФ, який символічно ухвалили рівно через рік із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомило шведське головування в Раді ЄС.

Санкції передбачають:

  • жорсткіші обмеження на експорт до РФ продукції подвійного призначення та технологій;
  • цільові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають безпілотники, що використовуються Росією у війні;
  • заходи протидії російської дезінформації.

“Спільними зусиллями держави-члени ЄС запровадили найпотужніші та найширші санкції за всю історію, щоб допомогти Україні перемогти у війні. ЄС залишається єдиним цілим з Україною та українським народом. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, – підкреслили у шведському головуванні в ЄС.

11 1

До слова, схвалення санкційного пакета постійно відкладалось через позицію Польщі, яка вимагала посилення санкцій щодо торгівлі каучуком із Росією. Тепер санкційний пакет має бути схваленим письмовою процедурою Радою ЄС, і він набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено