Івано-Франківськ

Україна увійшла до 20 найбільш впливових країн світу за рейтингом м’якої сили Global Soft Power

Наша держава стала першою, хто піднявся в ньому так стрімко.

Україна увійшла до 20 найбільш впливових країн світу за рейтингом м’якої сили Global Soft Power

Україна увійшла до 20 найбільш впливових країн світу за рейтингом м’якої сили Global Soft Power Index 2023. Дослідження охопило понад 100 тис. респондентів. У четвер, 2 березня, його результати представили у Лондоні на заході Global Soft Power Summit 2023, який цього року був сфокусований на Україні. Про це пише ПІК з посиланням на Факти.

“У загальному рейтингу Україна цього року посіла 37 місце зі 121. Минулого року наша держава посідала 51 місце, а в 2021 році – 61 позицію. Тобто за рік Україна додала 10 балів, це найбільше серед усіх країн у дослідженні”, – йдеться у повідомленні.

Серед ключових досягнень України за рік:

1. Кардинальне покращення позицій за рівнем глобальної впливовості. Наша країна піднялася на 19 місце із 45 (тобто увійшла до двадцятки найбільш впливових країн світу).

Як розповів гендиректор Українського інституту Володимир Шейко, тут відзначено роботу українських дипломатів та ефективне застосування інструментів дипломатії.

“Ще жодна країна за історію цього і схожих рейтингів не покращувала свій результат так радикально. Шкода, що такою ціною, але й завдяки об’єктивним зусиллям самої України”, – наголосив Шейко.

2. За показником впізнаваності наша держава піднялася на 15 місце у світі (минулого року було 47).

Як пояснив Володимир Шейко, впізнаваність України покращилася на всіх континентах, а найбільше – в країнах Африки на південь від Сахари, куди Росія “інвестує усі можливі ресурси “м’якої сили”.

3. За показником репутації Україна піднялася з 70 на 68 місце у світі.

Як наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, це дослідження показало, що Україна “більше не terra incognita” (незвідана земля).

 “Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Нинішній результат є досягненням мужнього українського народу, президента Володимира Зеленського, наших Збройних сил і всіх, хто розповідав історію України”, – заявив Кулеба, коментуючи рейтинг.

До слова, Global Soft Power Index 2023 є найповнішим у світі дослідженням сприйняття національних брендів, яке охоплює понад 100 тис. респондентів. Індекс демонструє здатність держав впливати на інших за допомогою не примусу та сили, а привабливості та переконання.

Серед досліджуваних показників є: впливовість, впізнаваність, репутація, бізнес і торгівля, врядування, медіа й комунікації, культура та спадщина, освіта і наука, люди та цінності, міжнародні відносини, сталий розвиток.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено