Івано-Франківськ

375 доба війни в Україні: українські воїни відбили 130 атак окупантів на п’яти напрямках

4 березня ворог завдав 6 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

375 доба війни в Україні: українські воїни відбили 130 атак окупантів на п'яти напрямках

375 доба війни: ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби наші захисники відбили понад 130 атак противника на зазначених напрямках. Про це вранці, 5 березня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Невського, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області, успіху не мав.
  • На Бахмутському напрямку противник не полишає спроб оточити місто Бахмут.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник безуспішно атакував позиції наших військ поблизу населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Марїнка та Побєда.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та намагається покращити тактичне положення для відновлення наступу.
  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.
  • В місті Нова Каховка Херсонської області, окупанти використовують цивільне населення в якості “живого щита”. Зокрема, з метою збиття засобів ураження, які призначені для військових об’єктів ворога, окупаційні війська розміщують свої засоби ППО серед житлових кварталів міста.
  • російська окупаційна армія втрачає контроль на полі бою над так званими “козачими батальйонами”. Зокрема, в районі Вугледара виконує завдання ворожий козачий батальйон “Степ/Тигр”, командування якого вкрай незадоволене керівництвом рф та нехтує взаємодією з підрозділами російської окупаційної армії.
  • Авіація ЗСУ за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах, 1 – по складу боєприпасів противника та 1 – по автомобільному мосту.
  • Також, наші захисники збили 4 розвідувальних і ударних БпЛА різних типів.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 райони зосередження противника, 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, а також 2 станції РЕБ ворога.

«Підтримуйте Збройні Сили! Наближаємо перемогу разом!Слава Україні!», – додають у Генштабі.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено